Ziarul electronic al arădenilor

Mihai Leu şi Leo Iorga vor primi distincţii de Zilele Aradului

mihai leuMai multe persoane, printre care Mihai Leu şi Leo Iorga, au fost propuse pentru acordarea unor titluri și distincţii „pentru merite profesionale remarcabile și pentru preocupările lor constante de promovare a imaginii Aradului“, acestea urmând să fie acordate în cadrul manifestărilor dedicate Zilelor Aradului.

Acordarea titlurilor și distincțiilor este prevăzută într-un proiect de hotărâre, care a fost afişat la transparenţă decizională, după care va fi supus aprobării într-o şedinţă a Consiliului Local Municipal Arad.

Conform proiectului, consilierii locali au propus acordarea titlului „Pro Urbe“ sportivului Mihai Leu, „pentru contribuţia deosebită la promovarea imaginii municipiului Arad prin includerea acestuia în competiţii sportive de nivel european“.

“Din 2012, Mihai Leu este organizatorul Raliului Aradului, care, datorită probelor foarte tehnice, a devenit un nume cu greutate în automobilismul românesc”, se arată în proiectul de hotărâre.

De asemenea, consilierii locali au propus acordarea titlului de „Excelență“ pentru „merite profesionale remarcabile precum şi pentru preocupările constante de promovare a imaginii Aradului“ mai multor persoane care au activat sau activează în diverse domenii.

Astfel, pentru titlul de „Excelență“ în domeniul „Artă Dramatică” a fost propusă Carmen Lidia Vidu (regizor) pentru şi Harsanyi Attila (actor) pentru promovarea dialogului intercultural teatral.

În domeniul “Muzicii Clasice” titlul de Excelenţă se va acorda dirijorului Dorin Frandeş, pentru talentul, dedicaţia şi profesionalismul dovedite în activitatea artistică.

În domeniul „Muzicii Uşoare“, pentru acordarea titlului de „Excelenţă” au fost propuşi Lucian Teofil Boar şi Leonard Iorga, pentru talentul şi profesionalismul dovedite în activitatea artistică.

În domeniul “Sportiv” a fost propus pentru acordarea acestui titlu Marius Andrei Gag, pentru rezultatele deosebite obţinute în practicarea sportului de performanţă. Andrei Marius Gag este legitimat la Clubul Sportiv Municipal Arad şi are în palmares deosebite performanţe printre care calificarea la Jocurile Olimpice, vicecampion la proba de aruncare a greutăţii la Jocurile Universitare de la Gwangju (Coreea de Sud)

În domeniul „Educaţie”, a fost propusă pentru titlul de „Excelenţă” Horvath Tunde, de la Colegiul Naţional “Csiki Gergely” pentru preocupări constante în sfera educaţiei muzicale, precum şi pentru relansarea tradiţiei corale.

În domeniul „Afacerilor”, a fost propus pentru titlul de „Excelență“ Balla Geza, „pentru întreaga activitate depusă pentru promovarea în ţară şi străinătate a produselor vini-viticole din Podgoria Aradului“.

Au mai fost propuși pentru acordarea titlurilor de „Excelenţă“ Paula Herlo, pentru performanţe de excepţie în domeniului jurnalismului şi Sabin Chintoan, pentru responsabilitate civică. Sabin Chintoan este profesor la Colegiul “Elena Ghiba Birta” şi Şcoala “Aron Cotruş” şi deţine o autorizaţie de pictor bisericesc.

Proiectul de hotărâre privind conferirea unor titluri și distincții cu prilejul „Zilelor Aradului”, ediția 2014 – inițiativa consilierilor locali Bognar Levente, Mariana Cismaşiu, Ionel Ciupe, Ovidiu Bîlcea, Ioan Farcaș, Tristan Mihuţa, – a fost afișat la transparență, la Primăria municipiului Arad, iar cei interesați pot depune în scris, la Registratura instituției, până la data de 30 iulie, recomandări, sugestii și opinii cu privire la aceste documente.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.