Ziarul electronic al arădenilor

UPDATE Mihai Fifor reacționează: „Intenționez să îl acționez în instanță pe Gheorghe Falcă“

Senatorul Mihai Fifor, Ministrul Apărării Naționale, a reacționat la acuzele aduse de primarul Gheorghe Falcă privind o ipotetică intervenție a sa în Guvern prin care ar fi blocat alocarea de fonduri pentru realizarea fundației Monumentului Marii Uniri de la Arad și spune că intenționează să îl acționeze în instanță pe primar.

Reacția ministrului Apărării a avenit după ce Gheorghe Falcă a declarat că ar fi primit informații din cadrul Ministerului Culturii conform cărora Mihai Fifor ar fi solicitat, în luna septembrie, în ședință de Guvern, să fie tăiată alocarea de fonduri pentru monumentul de la Arad pentru că Primăria ar fi trebuit să finanțeze fundația.

„Nu mă feresc să spun că este vorba despre o nouă minciună sfruntată marca Gheorghe Falcă. De fapt, edilul ne-a obișnuit de mult cu ascunderea propriei incompetențe în spatele unor acuze nefondate aduse parlamentarilor PSD de Arad. Lista ar fi destul de lungă, pornind de la situația CET, a Cetății Aradului până la lipsa de implicare a administrației, ani de zile, în rezolvarea problemelor generate de amplasarea Monumentului Marii Uniri la Arad“, a declarat Mihai Fifor.

Ministrul l-a somat public pe primarul Gheorghe Falcă să aducă dovezi în sprijinul celor afirmate.

„În calitate de senator de Arad și de ministru al Apărării, am acționat în favoarea Aradului și am căutat să îndrept greșelile făcute de administrație, pentru ca arădenii să nu aibă de suferit pentru că sunt conduși de oameni incompetenți. Amintesc doar aportul meu, alături de colegii mei parlamentari PSD de Arad, la încercarea de a rezolva problemele de la CET, la atribuirea sediului BNR către Universitatea «Aurel Vlaicu», la numeroase alocări de fonduri pentru investiții din județ și enumerarea poate continua. Cum își poate imagina cineva că eu m-aș putea opune unei alocări de fonduri pentru un obiectiv atât de plin de semnificații în an centenar, cum este Monumentul Marii Uniri?”, a mai declarat senatorul PSD.

Fifor a mai anunțat că intenționează să îl acționeze în instanță pe Gheorghe Falcă pentru cele declarate la adresa sa.

„Îi voi oferi ocazia să probeze în fața judecătorilor afirmațiile pe care le-a făcut referitor la această problemă”, a afirmat Mihai Fifor.

CITITI SI: Falcă: „Amplasarea Monumentului Marii Uniri, din nou sub semnul întrebării“

UPDATE

Răzvan Cadar: „Fifor minte și blochează amplasarea monumentului Marii Uniri la Arad”

„Atunci când îi sunt demascate acțiunile tendențioase îndreptate asupra intereselor Aradului senatorul PSD Mihai Fifor, minstrul Apărării Naționale recurge la metoda clasică „cea mai bună apărare este atacul”.

Ministru Fifor l-a convins pe omologul său de la finanțe că banii alocați pentru acest obiectiv nu trebuie dați de către guvern, ci de către Primăria Aradului, iar banii au fost retrași blocându-se astfel amplasarea monumentului.

În următoarele săptămâni vom vedea dacă banii pentru amplasarea monumentului se vor regăsi la Ministerul Culturii, atunci  înseamnă că primarul Falcă a greșit. Dar dacă acești bani nu se vor regăsi, monumentul Marii Uniri nu va fi amplasat, acest ministru Fifor va trebui să-și asume întreaga responsabilitate pentru blocarea acestui proiect atât de important.

Acest ministru și senator de Arad,  Fifor a reușit să aducă o serie de prejudicii orașului nostru, să blocheze intenționat o serie de proiecte cum ar fi Cetatea sau pasajele, iar când adevărul despre relele făcute iese la iveală, acesta iese în media cu atacuri dure la adresa primarului Falcă și cu diferite amenințări

Domnule Fifor, adevărul iese mereu la iveală și veți da socoteală pentru acțiunile dumneavoastră în fața alegătorilor, dar și în fața colegilor de partid, care de abia așteaptă să vă demaște”, a declarat Răzvan Cadar, secretar general al PNL Arad.

Departamentul de Comunicare al PNL Arad

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.