Ziarul electronic al arădenilor

Mihai Fifor: „PSD Arad a readus legalitatea în Consiliul Local Municipal“

comunicat-presa„PSD Arad are o datorie morală față de cetățeni și o responsabilitate imensă, aspecte care ne obligă la o conduită etică, ce presupune justificarea votului din Consiliul Local Municipal în fața cețățenilor, dar și seriozitate și profesionalism în abordarea actului administrativ.

Animați de aceste principii, consilierii locali social democrați au reușit să vină cu o soluție salvatoare în ceea ce privește situația critică a servicului public de salubrizare menajeră, circumstanță generată de diletantismul administrației Falcă, care i-a adus din nou pe arădeni într-un pericol iminent.

Ne întrebăm însă retoric dacă este diletantism sau rea voință.În ambele cazuri este extrem de grav. La fel cum afirmam și ieri, nu vom accepta politizarea chestiunii sau capitalizarea ei doctrinară pe stânga sau dreapta, ci doar ideea că ne-am făcut corect datoria față de locuitorii orașului. Da, se poate însă spune că PSD a adus astăzi încă o dată legalitatea în CLM“, afirmă senatorul Mihai Fifor, președintele Consiliului Național al PSD.

Consilierii PSD au depus o muncă de documentare serioasă pentru a găsi ca și în cazul CET o soluție legală aplicabilă pentru rezolvarea problemei servicului public de salubrizare menajeră din muncipiul Arad.

„În acest timp PNL a considerat că problemele administrative ale arădenilor se rezolvă prin circ, prin gesturi publice teatrale, ostentative, aducând în derizoriu o chestiune atât de serioasă.

Pentru noi important a fost de a găsi temeiul legal al prelungirii contractului de salubrizare pentru a asigura cetățenilor siguranța necesară. În acest sens PSD Arad a venit cu un amendament la hotărârea de consiliu în baza art. 104 din legea 98, lege ce se referă la concesiunile publice și care a oferit legitimitate demersului.

Soluția propusă de noi, după cum era și normal, a fost unanim acceptată și votată în ședința Consiliului Local Municipal din această după amiază. Ne întrebăm bineînțeles de ce nu a fost identificată această soluție de către cei care aveau obligația să o facă, adică primarul Gheorghe Falcă și echipa sa.

Edilul a preferat să absenteze și astăzi după apariția lapidară de ieri, când nu a făcut altceva decât să rostească un scurt mesaj propagandistic redundant, care oricum nu rezolva problema ci doar o trimitea fals în zona politică.

Mă bucur în schimb că am reușit, alături de colegii mei, să dăm dovadă de maturitate decizională și profesionalism pentru aducerea în legalitate a unei teme imperative care apăsa greu asupra arădenilor”, spune consilierul local municipal PSD Adrian Todor.

(actualitati-arad.ro vă oferă integral comunicatul transmis de Biroul de Presă al PSD Arad. actualitati-arad.ro nu îşi asumă în niciun fel răspunderea pentru conţinutul comunicatelor, oferind numai suportul tehnic pentru publicarea acestora.)

CITITI SI: Vot în unanimitate în CLM Arad pentru serviciile de salubrizare

Share Button

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.