Ziarul electronic al arădenilor

Mihai Fifor: „Arădenii vor fi notificaţi că rămân în plină iarnă în frig“

Arădenii vor fi notificaţi că, din lipsă de combustibil, rămân în plină iarnă în frig, susține senatorul PSD de Arad, Mihai Fifor, acesta afirmând că „primarul Gheorghe Falcă va da din nou vina pe «guvernul cel rău», deşi vinovat de toată situaţia este chiar el“.

Conform celor afirmate, miercuri, de Fifor, Aradul are excedent bugetar, dar edilul Falcă preferă să-i lase pe arădeni în frig pentru a putea face anumite jocuri politice, apreciază senatorul PSD de Arad Mihai Fifor.

 „Asistăm din nou la un derapaj grav al primarului Gheorghe Falcă de la atribuțiile care îi sunt conferite de lege. De această dată totul este cu atât mai grav cu cât primarul riscă să lase Aradul fără căldură în prag de iarnă. Dacă nu știe ce are de făcut, îi recomand să citească prevederile art. 62 din Legea nr. 215/2001, care arată fără echivoc faptul că primarul este autoritatea executivă care reprezintă unitatea administrativ-teritorială în relațiile cu alte autorități publice, cu persoanele fizice sau juridice române ori străine, precum și în justiție. De asemenea, în exercitarea atribuțiilor prevăzute la alin.1 lit. c) din art. 63 primarul exercită funcția de ordonator principal de credite“, a declarat Mihai Fifor.

Social-democratul susține că, în consecință, „primarul Falcă nu se poate ascunde sub tot felul de scuze și pretexte pentru că legea îi stabilește clar obligațiile“.

„Problemele de la CET nu sunt noi. Am stabilit, împreună cu colegii mei, parlamentarii PSD de Arad, de-a lungul anilor, o serie de contacte la nivel guvernamental pentru a-l ajuta pe primar să rezolve conform legii toate neclaritățile de la CET. Din păcate, în locul soluțiilor, de fiecare dată a fost aleasă demagogia. Până acum, situația CET a mai putut fi stabilizată dar de această dată, dacă nu se vor asuma obligațiile care revin Primăriei și nu se vor onora de îndată restanțele de plată ale CET, nu mai există căi de salvare. Tragem un ultim semnal de alarmă și îl somăm pe primarul Gheorghe Falcă să-și facă datoria pentru că arădenii nu merită să rămână în frig în iarna care se apropie pentru că edilul lor preferă politicianismele ieftine în locul competenței administrative”, a declarat Mihai Fifor, senator PSD de Arad.

În luna iunie, CET Arad a demarat procedura de intrare în insolvență, din cauza datoriilor acumulate către furnizori, iar primarul Gheorghe Falcă a spus că această decizie a fost luată pentru ca populația municipiului, racordată la sistemul centralizat, să nu rămână fără căldură la iarna.

Directorul CET Arad, Robert Maloș, a declarat că intrarea în insolvenţă a Centralei nu înseamnă oprirea furnizării agentului termic către populație.

UPDATE

SC CET Hidrocarburi SA a anunțat, miercuri, că, începând cu data de 16 noiembrie 2018, „producerea de energie termică pentru încălzire și apă caldă în municipiul Arad va fi asigurată de către SC CET Hidrocarburi SA pentru consumatorii sistemului de alimentare centralizată cu energie termică“.

CITITI SI: CET Arad intră în insolvență. Falcă: „O decizie în sprijinul arădenilor“

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.