Ziarul electronic al arădenilor

Migranți și călăuze, prinși la PTF Nădlac

vama nadlac11Polițiștii de frontieră de la PTF Nădlac au depistat doi cetățeni sirieni care intenționau să treacă ilegal frontiera româno-maghiară, aceștia fiind ajutați de patru bărbați din județul Timiș.

Migranții au fost depistați în cursul zilei de luni, la aproximativ 100 de metri de linia de frontieră. Pentru că nu vorbeau limba română și nu își justificau prezența în zonă, sirienii au fost duși la sediul SPF Nădlac pentru cercetări.

„Totodată, la PTF Nădlac s-au prezentat pentru a ieși din țară patru cetățeni români, care se deplasau cu două autoturisme înmatriculate în România, despre care polițiștii de frontieră aveau date că au transportat migranții sirieni până în apropierea frontierei. Și aceștia au fost conduși la sediul poliției de frontieră pentru cercetări“, se menționează într-un comunicat de presă al Poliției de Frontieră.

În urma verificărilor a rezultat că cei patru cetățeni români, cu vârste cuprinse între 30 și 55 ani, cu domiciliul pe raza județului Timiș, intentionau să-i preia pe cei doi migranți după ce treceau pe jos frontiera și să îi transporte până în Germania, urmând să primească sume cuprinse între 300 si 1.200 euro.

„Având în vedere cele constatate, polițiștii de frontieră arădeni au întocmit celor patru cetățeni români dosare penale sub aspectul săvârșirii infracțiunii de trafic de migranți, iar cetățenilor sirieni pentru tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie dispuse măsurile legale ce se impun“, se mai arată în comunictul de presă remis de Poliția de Frontieră.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.