Ziarul electronic al arădenilor

Migranți găsiți ascunşi într-o cisternă, la PTF Vărșand

1Poliţiştii de frontieră de la Punctul de Trecere a Frontierei Vărşand au depistat 42 de cetăţeni din Irak şi Maroc, printre care și un copil de numai 2 luni, care au încercat să iasă ilegal din țară, ascunşi într-o cisternă.

Migranții au fost depistați când la PTF Vărşand s-a prezentat pentru a ieşi din ţară Viorel B., în vârstă de 48 de ani, domiciliat în judeţul Sălaj, care conducea un automarfar cu semiremorcă tip cisternă, înmatriculate în România, fără încărcătură.

„Acţionând în baza unei analize de risc, poliţiştii de frontieră au procedat la efectuarea unui control amănunţit asupra mijlocului de transport, ocazie cu care în cisternă au fost descoperite, ascunse, 42 de persoane, 14 bărbaţi, 10 femei şi 18 copii“, se menționează într-un comunicat de presă remis, joi, de Poliția de Frontieră.

În urma verificărilor efectuate s-a stabilit că cei în cauză sunt 41 de cetăţeni irakieni şi un marocan, 24 de adulţi cu vârste cuprinse între 18 şi 52 de ani şi 18 minori, cel mai tânăr având numai 2 luni, toţi solicitanţi de azil în România.

„Migranţii sunt cercetaţi în prezent de către poliţiştii de frontieră pentru săvârşirea infracţiunii de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat, iar şoferul român pentru complicitate la tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie luate măsurile legale ce se impun“, se mai arată în comunicatul de presă.

2

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.