Ziarul electronic al arădenilor

Migranți din Sri Lanka, găsiți ascunşi într-un microbuz

Patru bărbați din Sri Lanka au fost prinși la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II – Csanadpalota în timp ce încercau să iasă ilegal din țară, ascunși într-un microbuz, între bagaje.

Microbuzul, înmatriculat în România, era condus de Ion V., în vârstă de 34 de ani, din judeţul Botoşani.

În timpul controlului efectuat asupra autovehiculului, polițiştii de frontieră au descoperit, ascunși în compartimentul de marfă al microbuzului, între bagaje, patru bărbați.

„Cu ocazia verificărilor efectuate, polițiștii de frontieră au stabilit că cei în cauză sunt cetăţeni din Sri Lanka, cu vârste cuprinse între 25 şi 37 de ani, care au intrat legal în România. Bărbaţii au declarat că au recurs la această metodă deoarece doreau să ajungă în  Spaţiul Schengen și nu îndeplineau condițiile legale pentru a călători într-un stat din vestul Europei“, a informat Poliția de Frontieră.

Poliţiştii de frontieră au întocmit în acest caz acte de urmărire penală pentru tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat, iar şoferul român este cercetat pentru complicitate la tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.