Ziarul electronic al arădenilor

Migranți din Siria ascunși într-o autoutilitară, depistați la Curtici

Poliţiştii de frontieră arădeni au depistat într-o autoutilitară condusă de un cetăţean sirian, douăsprezece persoane din Siria, pe care șoferul intenționa să le ajute să treacă ilegal frontiera în Ungaria.

În data de 21 august, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Curtici, județul Arad, au desfășurat o acțiune pe linia combaterii migrației ilegale în zona de competență.

Astfel, în jurul orei 23.30, polițiștii de frontieră au oprit pentru control, pe comunicația Arad – Sânmartin, la aproximativ 1 km față de linia de frontieră, o autoutilitară marca Peugeot Boxer, condusă de un cetățean sirian, în vârstă de 46 de ani, posesor al unui permis de ședere eliberat de autoritățile române.

În urma verificării vehiculului, au fost descoperite, în interiorul compartimentului marfă, douăsprezece persoane – trei minori şi nouă adulţi. Cele douăsprezece persoane, împreună cu şoferul, au fost conduse la sediul sectorului, în vederea continuării cercetărilor.

Astfel, s-a stabilit faptul că cei doisprezece sunt cetăţeni din Siria, adulţii au vârste cuprinse între 24 şi 36 de ani, iar cei trei minori între 4 şi 17 ani. Şoferul intenţiona să-i ajute pe aceştia să treacă ilegal frontieră în Ungaria, pentru a ajunge în ţări din vestul Europei.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad cu privire la săvârşirea infracţiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat pentru cei doisprezece cetățeni sirieni.

De asemenea, șoferul autoutilitarei este cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de migranți, urmând ca la finalizare să fie luate măsurile legale ce se impun.

(actualitati-arad.ro vă oferă integral comunicatul transmis de Poliția de Frontieră. actualitati-arad.ro nu îşi asumă în niciun fel răspunderea pentru conţinutul comunicatelor, oferind numai suportul tehnic pentru publicarea acestora.)

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.