Ziarul electronic al arădenilor

Migranți din Irak și Siria, reținuți la Vărșand

Poliţiştii de frontieră arădeni au depistat, în cadrul unei acţiuni specifice pentru combaterea migraţiei ilegale, 14 cetăţeni din Irak şi Siria, care au încercat să iasă ilegal din Romania, pentru a ajunge într-un stat din Spaţiul Schengen.

Migranții au fost depistați în cursul nopții de luni spre marți, în jurul orei 1.30.

„Poliţiştii de frontieră din cadrul SPF Vărşand, județul Arad, au depistat paisprezece persoane, şase bărbaţi, şase femei şi doi minori, care se deplasau pe jos, pe câmp, spre Ungaria. Persoanele în cauză nu își justificau prezența în zona de frontieră, fapt pentru care au fost duse la sediul Sectorului Poliţiei de Frontieră Vărşand pentru cercetări. La verificări s-a stabilit că sunt cetăţeni din Irak și Siria, adulții cu vârste cuprinse între 18 și 60 ani, iar copiii sunt vârstă de 3, respectiv 17 ani“, a precizat Mihaela Leș, purtător de cuvânt al STPF Arad.

În cadrul cercetărilor preliminare, persoanele depistate au declarat că au încercat să treacă ilegal frontiera în Ungaria cu scopul de a ajunge într-un stat din Spaţiul Schengen.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie dispuse măsurile legale care se impun.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.