Ziarul electronic al arădenilor

Migranți din Irak și Pakistan, reținuți la Vărșand

Polițiștii de frontieră de la Vărșand au reținut șase persoane din Irak și Pakistan, care încercau să treacă ilegal frontiera.

În cadrul unei acţiuni pentru combaterea migraţiei ilegale, desfășurată la sfârșitul săptămânii trecute, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Vărşand i-au depistat pe cei șase migranți, care se deplasau cu un taximetru, spre Ungaria.

„Întrucât cei în cauză nu au putut prezenta documente de călătorie, au fost duși la sediul Sectorului Poliţiei de Frontieră Vărşand pentru cercetări. În  cadrul primelor verificări s-a stabilit că sunt cetăţeni irakieni și pakistanezi, toți bărbați, cu vârste cuprinse între 16 şi 32 de ani, și au declarat că au recurs la această metodă deoarece intenţionau să ajungă într-un stat din Spaţiul Schengen“, a se menționează într-un comunicat de presă remis de Poliția de Frontieră.

Poliţiştii de frontieră au întocmit pe numele migranților acte de urmărire penală pentru săvârşirea infracţiunii de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.