Ziarul electronic al arădenilor

Migranți din Irak și Iran, reținuți la Nădlac

Opt cetăţeni din Irak şi Iran au fost opriţi la graniţa cu Ungaria, după ce poliţiştii de frontieră arădeni i-au depistat în două taxiuri, când intenţionau să treacă ilegal frontiera spre ţara vecină, pentru a ajunge într-un stat din spaţiul Schengen.

„Poliţiştii de frontieră din Sectorul Nădlac, împreună cu lucrători din cadrul Jandarmeriei Arad, au desfăşurat o acţiune pe linia combaterii migraţiei ilegale în zona de competenţă şi, în jurul orei 03,00, aceştia au oprit pe DN7, la intrare în localitatea Nădlac, două autoturisme care circulau în regim taxi, conduse de doi cetăţeni români şi în care se aflau opt cetăţeni de origine asiatică“, arată un comunicat al Poliţiei de Frontieră Arad.

Cei doi cetăţeni români taximetrişti, împreună cu cetăţenii străini, au fost duşi la sediul instituţiei pentru cercetări, unde s-a stabilit că cei în cauză sunt cetăţeni din Irak şi Iran, patru bărbaţi şi patru femei, adulţii având vârste cuprinse între 18 şi 41 de ani şi trei minori cu vârste cuprinse între 13 şi 14 ani.

Şoferii au declarat că au fost contactaţi de cetăţenii străini în staţia taxi din Gara Arad, pentru a-i duce până în oraşul Nădlac, iar migranţii au declarat că, din localitatea Nădlac, intenţionau să treacă ilegal frontiera spre Ungaria, pe jos.

În cauză, poliţiştii de frontieră au întocmit cetăţenilor străini acte de urmărire penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie dispuse măsurile legale care se impun.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.