Ziarul electronic al arădenilor

Migranți din Irak şi Afganistan, opriți la frontieră

Poliţiştii de frontieră de la Nădlac au depistat cinci cetăţeni din Irak şi Afganistan, printre care și un copil de 2 ani, care au încercat să iasă ilegal din Romania, pentru a ajunge într-un stat din Spaţiul Schengen.

„În cadrul unei acţiuni specifice pentru combaterea migraţiei ilegale, poliţiştii de frontieră din carul SPF Nădlac au depistat cinci persoane de sex masculin, care se deplasau pe jos, pe câmp, spre frontiera cu Ungaria. Persoanele, care nu își justificau prezența în zonă, au fost duse la sediul Sectorului Poliţiei de Frontieră Nădlac pentru cercetări.

La verificări s-a stabilit că cei în cauză sunt cetăţeni din Irak şi Afganistan, trei adulţi cu vârste cuprinse între 21 și 23 ani și doi minori în vârstă de 3, respectiv 17 ani. De asemenea, s-a mai stabilit faptul că parte din ei sunt solicitanţi de azil în România“, se menționează într-o informare a Poliției de Frontieră.

Persoanele reținute au declarat că au încercat să treacă ilegal frontiera în Ungaria cu scopul de a ajunge într-un stat din Spaţiul Schengen.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.