Ziarul electronic al arădenilor

Migranți din Irak, Iran şi Palestina, reținuți la frontieră

Poliţiştii de frontieră arădeni au depistat, în cadrul a două acţiuni specifice pentru combaterea migraţiei ilegale, 14 cetăţeni din Irak, Iran şi Palestina, solicitanţi de azil în România, care au încercat să iasă ilegal din ţară.

Luni, în jurul orei 9.00, poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Nădlac II – Csanadpalota au observat cinci bărbați, care se deplasau pe jos, pe marginea autostrăzii A1, spre Ungaria.

Aceștia au fost reţinuți la aproximativ 500 de metri interior faţă de linia de frontieră şi au fost duși la sediul Sectorului Poliţiei de Frontieră Nădlac pentru cercetări.

Polițiștii de frontier au stabilit că cei în cauză sunt cetăţeni din Irak şi Palestina, solicitanţi de azil în România, cu vârste cuprinse între 20 şi 57 de ani. Aceștia au declarat că au recurs la această metodă deoarece doreau să ajungă într-un stat din Spaţiul Schengen.

Marți, în jurul orei 4.00, poliţiştii de frontieră din cadrul S.P.F Nădlac au depistat nouă persoane, doi bărbaţi, o femeie şi 6 minori, care se deplasau pe jos, pe câmp, spre Ungaria.

Persoanele în cauză au fost reţinute la aproximativ 200 de metri interior faţă de linia de frontieră şi au fost conduse la sediul Sectorului Poliţiei de Frontieră Nădlac pentru cercetări.

La verificări s-a stabilit că sunt aceștia sunt cetăţeni din Irak şi Iran, solicitanţi de azil în România, cu vârste cuprinse între 15 şi 33 de ani și au declarat că intenţionau să ajungă într-un stat din Spaţiul Schengen. Aceștia au mai relatat că s-au deplasat până în oraşul Nădlac cu autoturisme taxi, de unde şi-au continuat călătoria pe jos, până în momentul reţinerii.

Poliţiştii de frontieră au întocmit acte de urmărire penală pentru săvârşirea infracţiunii de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.