Ziarul electronic al arădenilor

Migranți din Irak, India şi Pakistan, reținuți la Nădlac

Poliţiştii de frontieră arădeni au depistat, în cadrul unei acţiuni specifice pentru combaterea migraţiei ilegale, desfășurată în cooperare cu lucrători din cadrul Inspectoratului Județean de Jandarmi Arad, 17 cetăţeni din Irak, India şi Pakistan, care au încercat să iasă ilegal din Romania, pentru a ajunge într-un stat din Spaţiul Schengen.

Migranții au fost depistați în cursul nopții de marți spre miercuri, în jurul orei 3.30, în cadrul unei acţiuni specifice pentru combaterea migraţiei ilegale.

Poliţiştii de frontieră din cadrul SPF Nădlac, în cooperare cu lucrători din cadrul Inspectoratului Județean de Jandarmi Arad, au depistat şaptesprezece persoane, unsprezece bărbaţi, două femei şi patru minori, care se deplasau pe jos, pe câmp, spre Ungaria.

Cele 17 persoane, care nu își justificau prezența în zona de frontieră, au fost duse la sediul Sectorului Poliţiei de Frontieră Nădlac pentru cercetări.

„La verificări s-a stabilit că cei în cauză sunt cetăţeni din Irak, India și Pakistan, adulții cu vârste cuprinse între 18 și 32 ani, iar copiii între 3 şi 17 de ani. De asemenea, s-a mai stabilit faptul că o parte din ei sunt solicitanţi de azil în România, iar ceilalți au intrat legal în țară. Persoanele în cauză au declarat că au încercat să treacă ilegal frontiera în Ungaria cu scopul de a ajunge într-un stat din Spaţiul Schengen“, se menționează într-un comunicat de presă remis de Poliția de Frontieră.

Conform sursei citate, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.