Ziarul electronic al arădenilor

Migranți din Irak, Afganistan şi Pakistan, opriţi la frontieră

Poliţiştii de frontieră de la Vărşand au depistat opt cetăţeni irakieni, afgani şi pakistanezi care au încercat să treacă ilegal „frontiera verde” spre Ungaria, sprijiniti de doi cetăţeni români.

În urma activităţilor întreprinse pentru securizarea frontierei de vest, joi, în jurul orei 23.00, în zona de competenţă a Sectorului PF Vărşand, poliţiştii de frontieră au oprit în trafic, la 2 km de frontieră, două autoturisme despre care aveau suspiciuni că ar transporta persoane care intenţionează să treacă ilegal frontiera în Ungaria.

În interiorul mijloacelor de transport, conduse de doi bărbaţi, au fost depistate opt persoane de origine afro-asiatică.

„Şoferii şi cei opt bărbaţi din interiorul autoturismelor au fost conduşi la sediul SPF Vărşand pentru cercetări, unde s-a stabilit că pasagerii sunt cetăţeni din Irak, Afganistan şi Pakistan, şase minori şi doi adulţi, cu vârste cuprinse între 16 şi 42 de ani. În cadrul primelor verificări, cetăţenii străini au declarat că intenţionau să ajungă până în apropierea frontierei, iar apoi să treacă ilegal, pe jos, pe câmp, evitând controlul de frontieră, cu scopul de a ajunge în Germania“, se menționează într-un comunicat al Poliției de Frontieră.

Cei doi şoferi, cetăţeni români, în vârstă de 33, respectiv 34 de ani, au declarat că au primit câte 500 lei, pentru a transporta persoanele până în zona de frontieră.

Poliţiştii de frontieră arădeni au întocmit celor opt bărbaţi lucrare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat, iar celor doi şoferi pentru trafic de migranţi.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.