Ziarul electronic al arădenilor

Migranți din Etiopia și Eritreea, opriți la frontieră

Poliţiştii de frontieră arădeni au depistat șapte cetăţeni din Etiopia şi Eritreea, care au încercat să iasă ilegal din ţară, cu scopul de a ajunge într-un stat din Spaţiul Schengen.

În cursul nopții de miercuri spre joi, în cadrul unei acţiuni specifice pentru combaterea migraţiei ilegale, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Nădlac au depistat şapte persoane, şase bărbaţi şi o femeie, care se deplasau pe jos, pe câmp, spre Ungaria.

Cele șapte persoane au fost reţinute la aproximativ 500 de metri interior faţă de linia de frontieră şi au fost conduse la sediul Sectorului PF pentru cercetări.

„S-a stabilit că cei în cauză sunt cetăţeni din Etiopia și Eritreea, cu vârste cuprinse între 24 şi 37 de ani, care au declarat că au încercat să treacă ilegal frontiera în Ungaria deoarece intenţionau să ajungă într-un stat din Spaţiul Schengen. Au mai relatat că s-au deplasat cu autoturisme care circulau în regim taxi până în oraşul Nădlac, de unde şi-au continuat călătoria pe jos până în momentul în care au fost depistați și reținuți de către polițiștii de frontieră“, se menționează într-un comunicat al Poliției de Frontieră.

În cauză au fost întocmite actele de urmărire penală pentru săvârşirea infracţiunii de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie dispuse măsurile legale care se impun.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.