Ziarul electronic al arădenilor

Migranți din Afganistan, reținuți la Nădlac

Patru persoane din Afganistan, care au încercat să iasă ilegal din ţară, cu scopul de a ajunge într-un stat din Spațiul Schengen, au fost reținute de poliţiştii de frontieră de la Nădlac.

Cele patru persoane au fost depistate în timpul unei acțiuni pe linia combaterii migrației ilegale în zona de competență. Polițiștii de frontieră au observat la aproximativ 100 m de linia de frontieră, mai multe persoane care se îndreptau spre teritoriul statului vecin, pe jos, peste câmp.

„Poliţiştii de frontieră au intervenit cu operativitate, iar grupul de patru persoane, format din trei bărbaţi şi o femeie, a fost oprit în apropierea graniţei şi condus la sediul sectorului pentru cercetări. Din primele verificări efectuate, polițiștii de frontieră au stabilit că cei în cauză sunt cetățeni din Afganistan, trei adulţi şi un minor, cu vârste cuprinse între 16 şi 50 de ani. Toţi sunt solicitanţi de azil în ţara noastră“, a informat Poliția de Frontieră.

Migranții au declarat în cadrul primelor cercetări că intenționau să treacă fraudulos frontiera din România în Ungaria, pe jos, pentru a ajunge într-un stat din Spațiul Schengen.

Poliţiştii de frontieră au procedat la întreruperea călătoriei persoanelor în cauză şi au întocmit actele de urmărire penală pentru săvârşirea infracţiunii de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.