Ziarul electronic al arădenilor

Migranți din Afganistan, Pakistan şi Irak, opriţi la frontieră

Poliţiştii de frontieră de la Nădlac au depistat opt cetăţeni străini, trei pakistanezi, un afgan şi patru irakieni, solicitanţi de azil în România, care au încercat să iasă ilegal din ţară pe la „frontiera verde”, cu intenţia de a ajunge într-un stat din Spaţiul Schengen.

Conform Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Arad, la sfârșitul săptămânii trecute, echipaje din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Nădlac au observant, în apropierea frontierei cu Ungaria, mai multe persoane care se deplasau pe jos, pe câmp, spre Ungaria.

„Persoanele în cauză, care nu îşi justificau prezenţa în zonă, au fost conduse la sediul sectorului pentru cercetări. În urma verificărilor efectuate s-a stabilit că este vorba despre opt bărbați, trei cetăţeni pakistanezi, un afgan şi patru irakieni, toţi solicitanţi de azil în România, cu vârste cuprinse între 16 şi 42 de  ani. Aceştia au declarat că au încercat să treacă ilegal frontiera româno-ungară cu intenţia de a ajunge într-un stat din Spaţiul Schengen“, se menționează într-un comunicat de presă remis de STPF Arad.

Poliţiştii de frontieră au întocmit cetăţenilor străini acte de urmărire penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.