Ziarul electronic al arădenilor

Migranţi descoperiţi într-un lan de porumb

Poliţiştii de frontieră arădeni au depistat 17 cetăţeni din Irak, Afganistan, Iran şi Libia, solicitanţi de azil în România, care au încercat să iasă ilegal din Romania, pentru a ajunge într-un stat din Spaţiul Schengen.

Poliţiştii de frontieră arădeni au desfăşurat o acţiune pentru combaterea migraţiei ilegale în zona Punctului de Trecete a Frontierei Nădlac, descoperind aproape de graniţa cu Ungaria 17 persoane ascunse într-un lan de porumb.

Persoanele au fost duse la sediul sectorului Poliţiei de Frontieră Nădlac pentru cercetări, constatându-se că este vorba despre patru bărbaţi, cinci femei şi opt copii, cetăţeni din Irak, Afganistan, Iran şi Libia. Adulţii au vârste cuprinse între 21 şi 49 ani, iar copiii între 2 şi 17 ani.

„La cercetări s-a stabilit faptul că toţi sunt solicitanţi de azil în România. Persoanele în cauză au declarat că au încercat să treacă ilegal frontiera în Ungaria cu scopul de a ajunge într-un stat din Spaţiul Schengen”, se precizează într-un comunicat remis, joi, de Poliţia de Frontieră Arad.

Migranţii adulţi sunt cercetaţi pentru tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat, urmând să se stabilească dacă au avut şi complici care i-au ajutat să ajungă până la graniţă.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.