Ziarul electronic al arădenilor

Migranți ascunși într-un microbuz, găsiți la PTF Nădlac

4069mPolițiștii de frontieră de la PTF Nădlac au descoperit șapte cetățeni sirieni și unul irakian, care erau ascunși printre paleții cu marfă dintr-un microbuz.

Cei opt migranți au fost depistați când la punctul de trecere a frontierei s-a prezentat pentru control cetățeanul turc Cicek F., de 39 ani, care conducea o autoutilitară Fiat Ducado, înmatriculată în Turcia.

Șoferul transporta, conform documentelor de însoțire a mărfii, paleți cu accesorii auto, din Turcia pentru Slovacia.

„Cu ocazia controlului specific, polițiștii de frontieră arădeni au descoperit, ascunse în compartimentul marfă al autoutilitarei, opt persoane de sex masculin. Din primele verificări, a rezultat faptul că persoanele descoperite sunt șapte cetățeni sirieni și un irakian, cu vârste cuprinse între 27 și 44 ani, care intenționau să ajungă în Spațiul Schengen“, se menționează într-un comunicat de presă remis, vineri, de Poliția de Frontieră.

Polițiștii de frontieră au întocmit pe numele celor opt migranți acte de urmărire penală pentru tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat, iar șoferului turc pentru trafic de migranți.

foto: Poliția de Frontieră

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.