Ziarul electronic al arădenilor

Migranţi ascunşi într-o camionetă, opriţi la frontieră

1Poliţiştii de frontieră de la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac – Nagylak au depistat şase cetăţeni sirieni, irakieni şi iranieni care au încercat să iasă ilegal din ţară, ascunşi într-un spaţiu special amenajat într-o camionetă.

Migranții au fost descoperiți în cursul nopții de duminici spre luni, când la punctul de trecere a frontierei s-a prezentat pentru ieşirea din ţară cetăţeanul bulgar Stefan D., în vârstă de 49 de ani, care conducea o autoutilitară Citroen Jumper, înmatriculată în Bulgaria.

„În baza unei analize de risc, poliţiştii de frontieră au efectuat un control amănunţit efectuat asupra mijlocului de transport, în urma căruia, în compartimentul marfă,  au descoperit un spaţiu special amenajat între saşiu şi podea. Astfel, după înlăturarea podelei improvizate, în interior au fost descoperite ascunse şase persoane – cinci bărbaţi şi o femeie“, se menționează într-un comunicat de presă remis de Poliția de Frontieră.

În urma verificărilor efectuate s-a stabilit că migranții sunt cetăţeni din Siria, Irak şi Iran, cu vârste cuprinse între 15 şi 30 ani.

„În cadrul primelor cercetări, persoanele au declarat că doreau să ajungă într-un stat din Spaţiul Schengen şi au recurs la această metodă deoarece nu îndeplineau condițiile legale pentru trecerea frontierei“, se mai precizează în comunicatul de presă.

Poliţiştii de frontieră au întocmit migrantilor acte de urmărire penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat, iar şoferului bulgar pentru trafic de migranţi.

23

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.