Ziarul electronic al arădenilor

Microjob-urile, noul trend pentru a câştiga uşor bani în plus

Un mod simplu de a câştiga venituri suplimentare în ziua de azi, mai ales dacă nu suntem mulţumiţi de salarii, este de a opta pentru micro job-uri-proiecte care nu necesită foarte mult timp sau efort pentru a fi realizate, informează BM.

Cel mai simplu mod prin care poţi realiza un venit suplimentar este să te vinzi pe tine, să prestezi servicii pentru o sumă de bani.

Asta nu este o noutate, însă acum este mai simplu ca niciodată să câştigi bani în plus fără să fii nevoit să faci prea multe.

Acum tehnologia a creat oportunităţi precum Uber, Instacart (livrare de alimente) sau Taskrabbit (site de microjoburi).

Micro job-urile sunt proiecte care nu necesită foarte mult timp sau efort pentru a fi realizat. Astfel o persoană va îndeplini mai multe sarcini pentru care va fi plătită de altcineva, care nu este neapărat o companie.

Unii vând servicii de traduceri sau dezvoltare web, alţii asamblează mobilier sau oferă lecţii de tenis, în timp ce alţii vin cu oferte de meditaţii la limba franceză, editare foto şi video, actualizarea şi întreţinerea unei pagini web , tehnoredactare etc.

Orice pricepere, abilitate poate să devină serviciu prestat, orice pasiune se poate transforma într-o sursă proaspătă de venit. Pentru că piaţa nonformală a muncii înseamnă contactul mult mai rapid între cel care îşi oferă serviciile şi cel care le caută.

Câştigul depinde de ce anume ai de făcut, cât de complex este proiectul sau pentru cât timp trebuie să prestezi acel serviciu. Preţul este stabilit de angajator.

Frumuseţea este că, dacă ai destul timp, poţi lucra mai multe microjoburi în acelaşi timp, fără să fii nevoit să părăseşti locul de muncă.

Site-uri ce dispun de microjoburi: microjoburi.ro; fieldagent.ro; guru.com; clickworker.com; fiverr.com; usertesting.com; appen.com.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.