Ziarul electronic al arădenilor

Metoda „accidentul“. Un nou caz înregistrat în Arad

metoda accidentulDoi tineri au încercat să înșele un arădean prin metoda „accidentul“, spunându-i că sora lui a accidentat doi copii în Spania, iar pentru a o scăpa de închisoare i-au solicitat 27.000 euro.

În cursul zilei de joi, poliţiştii au fost sesizaţi de un bărbat, de 31 de ani, acesta afirmând că a fost contactat telefonic de o persoană necunoscută, care s-a recomandat ca fiind avocatul surorii sale, care ar fi accidentat doi copii în Spania.

De asemenea, bărbatul a sesizat că respectivul avocat fictiv i-a solicitat suma de 27.000 euro, în schimbul banilor urmând să o scape de închisoare pe sora acestuia.

„Poliţiştii de investigaţii criminale au organizat operaţiunea de prindere în flagrant, fiind depistaţi doi tineri, de 23 de ani, respectiv 25 de ani, ambii din judeţul Timiş, în timp ce primeau de la victimă suma de 1.000 de euro“, se precizează într-un comunicat de presă al IPJ Arad.

Cei doi tineri au fost reţinuţi pe bază de ordonanţă urmând să fie prezentaţi Parchetului de pe lângă Judecătoria Arad cu propunere de arestare preventivă sub aspectul săvârşirii infracţiunii de înşelăciune.

Poliţiştii vă recomandă să nu daţi curs solicitărilor de acest fel fel primite prin telefon din partea unor persoane necunoscute.

„În situaţia în care primiţi un apel telefonic prin care sunteţi anunţaţi că o rudă a fost implicată într-un accident, verificaţi informaţia apelând ruda despre care se spune care ar fi fost implicată în accident sau alte persoane apropiate acesteia şi astfel să vă convingeţi dacă situaţia prezentată prin telefon se dovedeşte a fi reală sau nu.

Poliţia Română vă recomandă să fiţi prudenţi în cazul în care primiţi un astfel de telefon şi să nu daţi curs solicitării, în ciuda reacţiei emoţionale de moment.

Înainte de a vă oferi ajutorul, aveţi în vedere că, în cazul unui accident, nu există noţiunea de plată a unor despăgubiri, decât în urma unei hotărâri judecătoreşti în acest sens sau dacă este făcută prin intermediul unor societăţi de asigurări“, sunt recomandările polițiștilor.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.