Ziarul electronic al arădenilor

Medicul acuzat că a luat mită ca să pensioneze angajaţi de la Penitenciarul Arad, trimis în judecată

Medicul de la Spitalul Clinic Militar de Urgenţă Timişoara, acuzat că lua mită pentru a pensiona medical angajaţi de la Penitenciarul Arad, a fost trimis în judecată în stare de arest preventiv.

Şi o asistentă a fost trimisă în judecată în stare de libertate.

Potrivit unui comunicat transmis luni de Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA), Eugen Silviu Poşiar, şeful Secţiei Medicină Internă din cadrul Spitalului Clinic Militar de Urgenţă Timişoara, acuzat de luare de mită, trafic de influenţă şi fals intelectual în formă continuată, a fost trimis în judecată, în stare de arest preventiv.

De asemenea, şi Elena Corina Iliuţă, asistentă medicală la acelaşi spital, a fost trimisă în judecată, în stare de libertate, în acelaşi dosar, ea fiind acuzată de fals intelectual în formă continuată.

Anchetatorii au stabilit că, după ce, în rândul personalului Penitenciarului Arad s-a constatat o intensificare a preocupărilor legate de încetarea raporturilor de serviciu prin pensionare medicală, în perioada 26 septembrie – 15 octombrie 2018, medicul Eugen Silviu Poşiar a primit de la două persoane care doreau să se pensioneze anticipat suma totală de 3.400 lei.

„De asemenea, medicul a mai pretins de la aceleaşi persoane 300 lei şi o sumă neprecizată de bani pentru a-i determina pe membrii comisiei de expertiză din cadrul Spitalului Clinic Militar de Urgenţă Timişoara să decidă pensionarea celor două persoane din motive medicale. Pentru a crea aparenţa că persoanele respective sufereau de afecţiuni care permiteau această modalitate de încetare a raporturilor de serviciu, medicul Poşiar Eugen Silviu şi asistenta Iliuţă Elena Corina au făcut menţiuni nereale în dosarul medical al celor două persoane (internări fictive, presupuse proceduri medicale, etc.)”, se arată în comunicatul citat.

În acest caz, s-a luat măsura asiguratorie a sechestrului pe sumele de bani ridicate de la inculpatul Poşiar Eugen Silviu, respectiv 156.950 de euro, 6.480 lei, precum şi asupra a două monede din metal preţios în valoare de 5.200 lei.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Timiş cu propunere de a se menţine măsurile preventive şi asigurătorii dispuse în cauză.

CITITI SI: Cercetare penală. Un medic a pensionat zeci de angajați de la Penitenciarul Arad

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.