Ziarul electronic al arădenilor

UPDATE: Medic prins în timp ce primea 500 de euro mită

mitaUn medic de la Spitalul Clinic Județean Arad este cercetat penal pentru luare de mită, după ce a cerut și primit 500 de euro, pentru a efectua o intervenție chirurgicală.

Conform Direcției Generale Anticorupție, la data de 16 iunie, „doi cetățeni au formulat denunțuri cu privire la practica unor medici din cadrul Spitalului Judeţean Arad, care, în legătură cu îndeplinirea atribuţiilor de serviciu, pretind şi primesc diferite sume de bani în vederea efectuării unor intervenţii chirurgicale“.

„Astfel, în urma unei discuţii purtate anterior între unul dintre denunțători şi făptuitorul C.C. (medic în cadrul Secţiei Chirurgie II a Spitalului Judeţean Arad) a rezultat faptul că acesta din urmă i-a pretins denunțătorului să dea suma de 500 de euro în vederea efectuării unei intervenţii chirurgicale, ce intra în sfera atribuţiilor sale de serviciu“, se arată într-un comunicat de presă remis de DGA.

Pentru a justifica cuantumul sumei de bani pretinse, medicul Celus Ciobanu i-a promis denunțătorului că îl va interna la Spitalul Judeţean Arad, în vederea efectuării intervenţiei chirurgicale, urmând ca procedura de internare să se efectueze prin inserarea în înscrisurile întocmite cu această ocazie a unui diagnostic fictiv, care nu presupunea plata cheltuielilor de spitalizare.

„Prin urmare, la data de 16 iunie s-a dispus începerea urmăririi penale cu privire la comiterea infracţiunii de luare de mită prev. de art. 289 alin. 1 C. pen., rap. la art. 6 din Legea 78/2000, medicul fiind surprins în flagrant la scurt timp după primirea sumei de 500 euro“, se mai arată în comunicatul de presă.

Medicul a fost reținut pentru 24 de ore, iar cercetările continuă pentru documentarea întregii activități infracționale.

UPDATE

Instanța a respins cererea de arestare preventivă solicitată de procurorul de caz pentru medicul de la Spitalul Județean Arad acuzat de luare de mită și a dispus luarea măsurii controlului judiciar pentru 60 de zile.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.