Ziarul electronic al arădenilor

Medic biolog din Arad, cercetat pentru 129 de infracțiuni

Un medic biolog din cadrul Spitalului Clinic Județean Arad este cercetat penal pentru 129 infracțiuni de înșelăciune, fals în înscrisuri, falsificare și folosire de instrumente oficiale.

Conform procurorilor din Parchetul de pe lângă Judecătoria Arad, Mirela Adela Marcu, medic biolog la Spitalul Județean Arad, este cercetată pentru înșelăciune în formă continuată, fals în înscrisuri sub semnătură privată în formă continuată (1.791 acte materiale), falsificare de instrumente oficiale și pentru folosirea instrumentelor false în formă continuată.

În probatoriul administrat în cauză se arată că Mirela Adela Marcu, în perioada  2 decembrie 2010 – 8 iunie 2016, „folosind în mod mincinos calitatea de reprezentant al unei societăţi comerciale,  a încheiat  în numele acesteia  144 contracte de prestări servicii medicale medicina muncii, încasând sumele bani aferente acestor contracte“.

„În vederea ștampilării  în fals a contractelor de prestări servicii medicale medicina muncii, contractate cu cei 144 agenți economici, a dosarelor medicale, a fișelor de aptitudine medicina muncii, a buletinelor de analize, a diferitelor carnețele cu evidențe și a carnetelor de sănătate, a tuturor  documentelor  care au facut obiectul contractelor pe care inculpata Marcu Mirela Adela le-a încheiat, s-a  folosit un număr de 7 ștampile care conţin impresiunile unei institutii sanitare publice, respectiv  Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Arad, precum și a unor societăți private, instrumente oficiale falsificate anterior de către inculpată“, se menționează în probatoriul administrat de procurori.

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Arad au înaintat judecătorului de drepturi şi libertăţi propunerea de arestare preventivă a inculpatei Marcu Mirela Adela.

Judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Arad a dispus luarea măsurii preventive a controlului judiciar Mirelei Adela Marcu.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.