Ziarul electronic al arădenilor

Medalii pentru delegația Asociației „Integra“ la Jocurile Naționale Special Olympics

Jocurile Nationale Special Olympics s-au desfășurat în perioada 20 – 22 septembrie la Deva și Hunedoara.

Județul Arad a fost reprezentat de delegația Integra Asociația persoanelor cu dizabilități mentale,  prin sportivii Alin Raica, Mara Oprea, Ovidiu Botaș și Samuel Tofan.

Tinerii sportivi au participat cu entuziasm la evaluări ale stării de sănătate,  calificări în grupe valorice și concurs la atletism, înot și fotbal – abilități individuale.  Revederea cu prietenii din toată țara a fost plină de emoții.

Munca s-a îmbinat armonios cu distracția prin vizitarea cetății Deva, unde sportivii au nimerit fix în taberele cavalerilor și domnițelor din cadrul unui festival medieval.

Și,  pentru că Jocurile au întotdeauna ceremonie de deschidere, în care flacăra speranței arde pentru toți, jurământul Special Olympics a însoțit emoția colectivă.

Ultima zi a Jocurilor a fost despre bravii câștigători.

Sportivii INTEGRA au reușit să urce pe toate treptele podiumului, aducând acasă 11 medalii.

 Au fost zile pline de activități, emoții, prietenie, bucurie.

„Am asistat la curse palpitante și la demonstrații de determinare și depășire a limitelor. Am primit lecții valoroase. Am văzut că bucuria stă în lucruri simple. Am simțit palpabil emoția. Am admirat seriozitatea cu care sportivii au abordat fiecare cursă.  Am șters lacrimi de bucurie, dar și de supărare.  Mulțumim tuturor celor care au contribuit la organizarea acestor Jocuri. Vrem să simțim emoția aprinderii Flăcării Speranței și în 2020 și în 2040. #SpecialOlympicsRomania, ne înclinăm și vă iubim“, a spus Camelia Oprea, președintele Asociației „Integra“.

(actualitati-arad.ro vă oferă integral comunicatul transmis de Asociația „Integra” Arad. actualitati-arad.ro nu îşi asumă în niciun fel răspunderea pentru conţinutul comunicatelor, oferind numai suportul tehnic pentru publicarea acestora.)

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.