Ziarul electronic al arădenilor

Meciurile pe stadionul UTA, reluate în 2017

13934673_1065939580110191_2548540135366064987_nLucrările la Stadionul „Francisc Neumann – UTA“ sunt în grafic, iar primele meciuri de fotbal oficiale vor putea fi reluate la începutul sezonului competițional 2017-2018, a spus Călin Bibarț, viceprimar al municipiului Arad.

Viceprimarul Călin Bibarț a verificat, marți, stadiul lucrărilor la Stadionul Municipal „Francisc Neuman – UTA“.

Prima oprire a fost în baza de producție a elementelor prefabricate, unde se lucrează la elementele gradenelor pentru tribune și peluze. Constructorul susține că 80% din prefabricatele pentru gradene sunt finalizate și se pregătesc cofrajele pentru grinzile de la Tribuna I.

La vizita pe șantier, reprezentanții firmei de construcții au prezentat lucrările efectuate până în prezent: cele două peluze și la tribuna a II-a sunt ridicate, gradenele mari sunt montate, grizile intermediare sunt turnate, urmează montarea gradenelor mici, cofrarea și turnarea grinzilor superioare. Totodată, la tribuna I se lucrează la infrastructură.

Viceprimarul Călin Bibarț a apreciat că șantierul este în grafic și a spus că, „în aceste condiții, stadionul ar putea fi parțial pregătit să găzduiască partide oficiale de la începerea sezonului 2017/2018, dacă FRF ar accepta să-și dea acordul“.

Lucrările de modernizare a stadionului „Francisc Neumann – UTA“ au început în anul 2014.

Contractul de execuție a lucrărilor a fost încheiat cu firma SC Tehnodomus SA Arad, care a câștigat licitația, la care au participat trei firme, cu o ofertă în valoare de 32.733.275 lei (TVA inclus).

În proiectul tehnic s-a prevăzut mărirea capacităţii stadionului şi modernizarea acestuia, astfel încât să fie omologat în conformitate cu standardele UEFA.

În urma lucrărilor de modernizare, capacitatea tribunelor va creşte de la 7.000 de locuri la peste 12.500, dintre care 2.798 la tribuna oficială şi la tribuna I, 3.982 locuri la tribuna a II-a, şi câte 2.902 la peluzele Nord şi Sud.

Tribunele vor fi acoperite integral cu folie textilă, care va fi montată pe o structură metalică spaţială.

Vor exista 15 puncte de acces în stadion, iar sub peluza din Sud va exista un mini-hotel, destinat cazării pe termen scurt a echipelor oaspete şi a personalului auxiliar, dar şi un restaurant.

De asemenea, la intrarea principală în stadion va fi amenajat muzeul sportului arădean.

În zona stadionului va fi amenajată o parcare cu 300 de locuri pentru autoturisme şi 20 de locuri pentru autocare.

comentarii

One Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.