Ziarul electronic al arădenilor

Meciul UTA Arad – ASU Politehnica Timişoara, întrerupt în minutul 62

Meciul de fotbal din Liga a 2-a, dintre UTA Arad şi Poli Timişoara, disputat marţi pe stadionul din comuna Şiria, cel de al 74-lea „derby al vestului“, s-a întrerupt în minutul 62, echipa oaspete părăsind terenul de joc în semn de protest pentru că fanii săi nu au fost lăsaţi pe stadion, la acel moment scorul fiind egal, 0 – 0.

Jocul a început cu 10 minute mai târziu decât ora programată, la solicitarea reprezentanţilor echipei oaspete, care şi-a exprimat nemulţumirea pentru faptul că nu tuturor suporterilor săi li s-a permis accesul în tribune.

În cele din urmă jocul a început, însă tribunele erau aproape goale, cele două galerii nefiind prezente în incinta stadionului, membrii galeriei arădene refuzând să intre în stadion, în semn de solidaritate cu „ultraşii“ din Timişoara.

În minutul 62 însă, Marius Cociu, conducător al clubului Poli Timişoara, i-a chemat pe jucători la marginea terenului şi au hotărât să plece la vestiare, deoarece în continuare suporterii timişoreni erau ţinuţi în afara arenei sportive. Cociu a ţinut legătura prin telefon cu fanii alb-violeţilor, aflaţi la marginea comunei Şiria, care s-au plâns că nu li se permite accesul la meci.

Arbitrul central a aşteptat 3 minute pentru ca jucătorii echipei Poli să revină pe teren, dar cum acest lucru nu s-a întâmplat, a fluierat finalul meciului. Rezultatul partidei va fi decis la comisiile FRF.

Aproximativ 300 de suporteri ai ASU Poli au coborât din tren în gara din Şiria, dar drumul lor spre stadion a fost oprit la circa un kilometru distanţă de stadion. Fanii au rămas în paza jandarmilor, iar liderii galeriei s-au deplasat la stadion pentru a purta negocieri cu oficialii gazdelor.

Directorul clubului UTA, Decebal Codru Grădinariu, le-a comunicat liderilor galeriei timişorene că pe stadion vor intra doar circa 70 de spectatori pentru care clubul a trimis personal bilete, motivând acesta decizie prin chestiuni legate de securitate. Însă posesorii celor 70 de bilete nu au dorit să intre doar ei în stadion, rămânând cu toţii în „ţarcul“ păzit de jandarmi.

Nici galeria UTA nu şi-a ocupat locurile din peluză, în semn de solidaritate cu rivalii lor din Timoşoara. Cei aproximativ 200 de „ultraşi“ arădeni au rămas în afara stadionului, în spatele tribunei I, loc de unde au scandat împotriva conducerii clubului, a lui Ionuţ Popa şi a primarului Aradului, Gheorghe Falcă. Dar, totodată şi-au încurajat favoriţii, scandând, de asemenea, „Libertate pentru Suporteri“.

sursa: Agerpres

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.