Ziarul electronic al arădenilor

Materiale pirotehnice, găsite în mașina unei arădence

O femeie de 45 de ani, din Arad, a fost depistată de către jandarmi având asupra sa materiale pirotehnice din categoria celor care, pentru deținere sau comercializare, este necesară calitatea de artificier, respectiv de pirotehnician autorizat sau persoană juridică autorizată şi înregistrată conform prevederilor legale.

Aflată în parcarea unui centru comercial din municipiul Arad, femeia își aranja marfa în autoturism, iar în momentul în care a observat echipajul de Jandarmerie, a încuiat autoturismul și a încercat să se îndepărteze din acel loc. Jandarmii au observat comportamentul suspect afișat de către femeie și au trecut la interceptarea și legitimarea acesteia.

În urma verificărilor efectuate, jandarmii au descoperit depozitate în autoturim 4.600 bucăți materiale pirotehnice catalogate, conform prevederilor legale, cu grad de risc ridicat. Femeia a încercat să se justifice spunând că a cumpărat materialele pirotehnice pentru niște vecini.

Având în vedere cele constatate, jandarmii au întocmit pe numele femeii, acte de sesizare necesare organelor de urmărire penală, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „desfășurarea de operațiuni cu articole pirotehnice fără drept“, conform Legii 126/1995R, privind regimul materiilor explozive.

Materialele pirotehnice au fost ridicate în vederea confiscării și împreună cu actele de sesizare au fost predate organelor de urmărire penală în vederea continuării cercetărilor.

(actualitati-arad.ro vă oferă integral comunicatul transmis de IJJ Arad. actualitati-arad.ro nu îşi asumă în niciun fel răspunderea pentru conţinutul comunicatelor, oferind numai suportul tehnic pentru publicarea acestora.)

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.