Ziarul electronic al arădenilor

Măsuri pentru evitarea aglomeraţiei în cimitirele din Arad

Primăria Municipiului Arad, S.C. Gospodărirea Comunală Arad și Direcția Generală Poliția Locală atrag atenția asupra faptului că anul acesta pomenirea tuturor morţilor sau Luminaţia se va desfăşura diferit din cauza pandemiei.

În condițiile în care orașul de pe Mureș este în scenariul roşu ca urmare a creşterii incidenţei cazurilor de COVID-19, masca de protecție este obligatorie la fel ca păstrarea distanţei faţă de alte persoane.

La intrarea în cimitire se va face triaj observaţional și tot aici nu va fi permisă formarea de grupuri mai mari de 6 persoane care nu aparţin aceleaşi familii.

De asemenea, pentru a se evita aglomerația este recomandat ca vizitarea cimitirelor să nu fie lăsată numai pentru ziua de duminică, dacă acest lucru este posibil.

Iată câteva măsuri de care trebuie să țineți cont pentru a fi în siguranță:

– Purtarea măştii astfel încât să acopere gura şi nasul este obligatorie;

– Accesul credincioşilor în incinta cimitirelor va fi permis numai în urma triajului observaţional. Cei care prezintă simptome de infecţie respiratorie nu vor putea intra;

– Slujbele oficiate de personalul de cult, în aer liber se desfăşoară cu menţinerea distanţei corespunzătoare;

– În interiorul cimitirelor se interzice circulaţia persoanelor în grupuri pietonale mai mari de 6 persoane care nu aparţin aceleaşi familii;

– Se interzice prezenţa la cavou a unui grup mai mare de 6 persoane care nu aparţin aceleaşi familii;

– Păstrarea distanţei de minimum 2 m va trebui să fie respectată și de operatorii economici care au ca obiect de activitate comercializarea florilor sau a articolelor religioase.

Echipaje ale Direcției Generale Poliția Locală Arad se vor asigura că toate măsurile luate de autorități vor fi respectate.

(actualitati-arad.ro vă oferă integral comunicatul transmis de Primăria Municipiului Arad. actualitati-arad.ro nu îşi asumă în niciun fel răspunderea pentru conţinutul comunicatelor, oferind numai suportul tehnic pentru publicarea acestora.)

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.