Ziarul electronic al arădenilor

Măsuri organizatorice pentru sezonul estival, la Pașapoarte

Serviciul Public Comunitar pentru Eliberarea şi Evidenţa Paşapoartelor Simple Arad a luat o serie de măsurile organizatorice speciale pentru sezonul estival, având în vedere creşterea semnificativă a numărului de cereri, cu 22,5% în primul semestru al acestui an.

„Măsurile organizatorice sunt necesare, ţinând cont de creşterea semnificativă a numărului de cereri, cu 22,5% pentru perioada 1 ianuarie – 30 iunie 2017, faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. În vederea informării corecte a cetăţenilor, pe pagina de internet a Instituţiei Prefectului Judeţului Arad, secţiunea paşapoarte, au fost publicate măsuri organizatorice pentru sezonul estival.

Precizăm că accesul la ghişeele de primiri-cereri se face în baza bonurilor de ordine, care se eliberează la ghişeul de informaţii şi eliberări, între orele 8.30 – 10.30 pentru ziua în curs, în limita a 50 bonuri pe ghişeu. Bonurile de ordine se eliberează numai pe baza chitanţei reprezentând contravaloarea paşaportului“, se precizează într-un comunicat remis de către Prefectura Arad.

În cazul cererilor pentru eliberarea paşaportului simplu temporar, cu valabilitate de un an, pentru minorii cu vârsta sub 14 ani, dacă părinţii prezintă fotografia minorului, nu se eliberează bon de ordine, nefiind necesară prezenţa minorului la depunerea cererii, potrivit legislaţiei în vigoare.

De la începutul anului şi până în prezent, numărul total de cereri pentru eliberarea paşapoartelor simple temporare şi simple electronice soluţionate se ridică la 955. Din numărul total de cereri, 577 au reprezentat cereri pentru eliberarea paşapoartelor simple electronice, din care 566 au fost depuse de cetăţeni români cu domiciliul în România şi 11 de cetăţeni români cu domiciliul în străinătate.

De asemenea, 378 au fost cereri pentru eliberarea paşapoartelor simple temporare, din care 368 au fost depuse de cetăţeni români cu domiciliul în România, respectiv, zece cetăţeni cu domiciliul în străinătate, toate paşapoartele simple temporare fiind emise şi eliberate în aceeaşi zi sau cel târziu a doua zi, se precizează în comunicat.

Totodată, Aradul fiind judeţ de frontieră, deserveşte şi cetăţenii cu domiciliul în alte judeţe sau cu domiciliul în străinătate, care vin aici doar pentru a solicita eliberarea unui paşaport sau care sunt refuzaţi la ieşirea din ţară, având documente de călătorie expirate ori care nu pot fi folosite pentru trecerea frontierei.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.