Ziarul electronic al arădenilor

Mașinile parcate neregulamentar sau abandonate, ridicate de pe străzi

Autovehiculele parcate neregulamentar sau abandonate pe domeniul public din municipiul Arad vor fi ridicate și transportate într-un spațiu special amenajat, iar pentru recuperarea lor, proprietarii vor trebui să achite o taxă.

Această prevedere este cuprinsă în Regulamentul de desfășurare a activității de ridicare, transport, depozitare și eliberare a autovehiculelor sau remorcilor oprite și staționate neregulamentar pe partea carosabilă, precum și a autovehiculelor abandonate și fără stăpân, de pe domeniul public al municipiului Arad, care a fost afișat la transparență decizională.

În document se arată că ridicarea autovehiculelor se va realiza prin intermediul Serviciului Parcări și Ridicări Vehicule din cadrul SC Recons SA.

„Obiectivul prezentului regulament vizează ridicarea, transportul și depozitarea autovehiculelor staţionate neregulamentar pe partea carosabilă, precum și a autovehiculelor abandonate și fără stăpân de pe domeniul public din raza Municipiului Arad. (…) Serviciul pentru activitățile de ridicare, transport, depozitare și restituire a autovehiculelor staționate neregulamentar va funcţiona şi va acționa permanent (24 de ore, zilnic) în vederea îndeplinirii în mod corespunzător a atribuţiilor transmise de Consiliul Local al Municipiului Arad şi a respectării legislaţiei în vigoare. (…) Măsura ridicării autovehiculului staționat neregulamentar va fi efectuată în baza dispoziției de ridicare întocmită de agenții constatatori din cadrul Direcției Poliției Locale Arad“, se arată în Regulamentul afișat la transparență.

Autovehiculele ridicate de pe domeniul public vor fi duse într-un spațiu special amenajat pe str. Dosoftei, FN.

„Dacă în timpul desfășurării manevrelor de ridicare, proprietarul/deținătorul legal se prezintă înaintea finalizării operaţiunii, acesta are opțiunea de a achita contravaloarea cheltuielilor de ridicare pe loc, mașina putând fi restituită“, se mai menționează în Regulament.

Tarifele aferente activității de ridicare, transport și depozitare a autovehiculelor parcate neregulamentar în municipiul Arad sunt:

Tarif ridicare – 140 lei, în anul 2017, 160 lei, în 2018

Tarif transport – 160 lei (2017), 190 lei (2018)

Tarif depozitare – 5 lei/oră, valabil în 2017 și 2018.

Pentru autovehiculele/remorcile nerevendicate de proprietari sau împuterniciți, în termen de 30 de zile calendaristice de la ridicare, transport și depozitare va fi înștiințată Direcția Patrimoniu din cadrul Primăriei Municipiului Arad, în vederea predării acestora spre valorificare. Cheltuielile cu ridicarea, transportul și depozitarea pentru o zi vor fi suportate de municipalitate.

Mșinile parcate neregulamentar pe drumurile publice pot să fie ridicate din nou, începând din a doua parte a lunii ianuarie, conform unui act normativ publicat în Monitorul Oficial. Decizia a venit în condițiile în care această măsură nu mai putut fi aplicată din anul 2015.

Până la data de 24 octombrie, la Registratura Primăriei Municipiului Arad, cei interesaţi pot depune în scris recomandări, sugestii şi opinii privind acest Regulament.

Informaţii suplimentare pot fi solicitate începând cu data 11 octombrie, între orele 8.00 – 18.00, la Serviciul Relaţii cu Publicul, camera 5.

Cei interesaţi pot solicita în scris şi pot primi copii contra cost  după aceste acte, care pot fi studiate şi pe site-ul Primăriei Arad, la adresa www.primariaarad.ro.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.