Ziarul electronic al arădenilor

Marșul tăcerii. „Vom coborî o parte din Grațiana printre noi“

gratianaPrietenii tinerei Grațiana Răuț, care și-a pierdut viața într-un accident de circulație, vor organiza, sâmbătă, un „marș al tăcerii“, pentru a atrage atenția autorităților că pe „drumurile noastre SE MOARE“, din cauza gropilor din carosabil.

Participanții la marș se vor întâlni sâmbătă, la ora 14.00, la ieșirea din localitatea Caporal Alexa, după care va urma o deplasare spre locul în care și-a pierdut viața Grațiana Răuț.

Organizatorul marşului, Lucian Nestor, a anunţat pe o reţea de socializare că Primăria Sântana a autorizat cererea de protest formulată şi a făcut câteva lămuriri în legătură cu evenimentul de sâmbătă.

„Nu e festival, nu cântă nimeni! E un manifest civic de bun simţ! Mâine (sâmbătă – n.r.) suntem uniţi cu toţii, pentru Graţiana și pentru noi!!”, a precizat Lucian Nestor.

Acesta a mai anunțat că locul de întâlnire al participanţilor la marş va fi la ieşirea din localitatea Caporal Alexa.

„Aici ne vom manifesta într-un mod paşnic şi civilizat, atât verbal, cât şi fizic, fără să perturbăm traficul auto, pe niciunul din sensurile de mers. Interesul nostru nu e să blocăm circulaţia, nu vrem să fim violenţi sub nicio formă ci vrem să ne facem auziţi şi să atragem atenţia că pe drumurile noastre SE MOARE la propriu din cauza calităţii EXECRABILE a drumurilor!!!!”, a mai anunţat Lucian Nestor.

Participanţii se vor deplasa aproximativ 800 de metri pe jos, spre locul accidentului, pentru a depune flori, pentru a aprinde o lumânare şi pentru a spune o rugăciune împreună cu părintele Lucian Adorian, în memoria Graţianei.

„Vă aştept într-un număr cât mai mare!!! Dumnezeu să o ierte şi Dumnezeu să ne ajute!”, a mai transmis Nestor Lucian, care a mai pregătit pentru acest marș fluturaşi cu chipul Graţianei şi cu mesajul „Manifestul nostru nu o va aduce pe Graţiana înapoi, dar, cu siguranţă vom coborî o parte din ea printre noi”.

Grațiana Răuț (24 ani) și-a pierdut viața, în dimineața zilei de 27 februarie, într-un accident rutier care a avut loc pe drumul dintre localitățile arădene Caporal Alexa și Pâncota.

Din primele cercetări efectuate la faţa locului s-a stabilit că, în timp ce a condus un autoturism Hyundai, din direcţia Sântana spre Pâncota, tânăra a pătruns pe contrasens, unde a intrat în coliziune frontală cu un TIR, condus regulamentar de un bărbat, de 43 de ani.

În urma impactului a rezultat decesul conducătoarei auto. Pentru scoaterea tinerei dintre fiarele contorsionate a fost nevoie de intervenția unui echipaj de descarcerare.

CITITI SI:

Denis Bot: „Te iubesc, Grațiana!“

Ultimul spectacol pentru Grațiana Răuț

Grațiana Răuț, încă un înger care zboară prea repede la ceruri

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.