Ziarul electronic al arădenilor

UPDATE Marius Sulincean: „Oamenii sunt revoltați din cauza drumurilor din județul Arad“

Nemulţumirile şi protestele cetăţenilor legate de pasivitatea impardonabilă a conducerii CJA faţă de drumurile judeţene sunt complet justificate, este de părere Marius Sulincean, liderul grupului PSD-ALDE din Consiliul Judeţean.

Aproape că nu trece o zi în care oameni revoltaţi din întreaga regiune să nu ne sesizeze în mod direct cât de periculos a devenit să circuli pe căile de acces dintre localităţile judeţului.

„Nimeni nu poate să înţeleagă bunăoară cum o situaţie atât de limpede precum cazul drumului judeţean Arad – Pâncota, Pâncota – Buteni nu poate fi tranşată rapid şi elegant… prin simpla executare a lucrărilor necesare. Şi da, o ştim cu toţii, finanţarea guvernamentală de la Ministerul Dezvoltării există deja de un an de zile!

Nu numai că Cionca şi Bîlcea nu au mişcat un deget pentru atribuirea lucrării sau demarerea ei dar nivelul de dispreţ al acestor personaje faţă de cetăţeni îmbracă deja forme extreme. Normal că drumul menţionat nu este o situaţie izolată pentru că la fel au procedat şi cu altele, şi ele de importanţă judeţeană majoră.

Adică să ai bani de la Executiv şi tu să te faci că plouă, în timp ce buletinele rutiere ale Poliţiei abundă de accidente grave, datorate condiţiilor mizerabile în care se găsesc drumurile judeţene.

Mă întreb şi eu pentru a nu ştiu câta oară, ce face Sergiu Bîlcea, ce păzeşte? Pentru ce este plătit? Pentru simularea şi răspândirea publică a inepţiilor administrative municipale marca Gheorghe Falcă? Toate proiecte de sertar care există doar pe hârtie, gen regenerare urbană şi multe alte trăznăi cu nume atractive de reclame, care se află în stadiul de incubaţie situat la genunchiul broaştei.

PSD Arad, la fel ca şi cetăţenii judeţului doreşte în mod clar câteva lucruri. Atribuirea urgentă a lucrărilor de reabilitare a drumurilor judeţene, responsabilitate şi transparenţă administrativă din partea conducerii liberale a CJA. Nici nu vreau să mă gândesc ce ar însemna să pierdem şi aceste finanţări datorită indolenţei şi nepriceperii unor politicieni PNL care răspund la numele de Cionca şi Bîlcea”, spune Marius Sulincean, liderul grupului PSD-ALDE din Consiliul Judeţean

(actualitati-arad.ro vă oferă integral comunicatul transmis de Biroul de Presă al PSD Arad. actualitati-arad.ro nu îşi asumă în niciun fel răspunderea pentru conţinutul comunicatelor, oferind numai suportul tehnic pentru publicarea acestora.)

UPDATE

Vasile Ciceac: „Până să analizeze drumurile judeţene, consilierul Sulincean să vadă «bârna» numită Guvernul PSD!”

În anul 2017 numărul accidentelor rutiere de pe drumurile naţionale de pe raza judeţului Arad a fost de două ori mai mare decât accidentele de pe drumurile judeţene.

În ce priveşte accidentele mortale, numărul persoanelor decedate pe drumurile naţionale în judeţul Arad este de patru ori mai mare în anul 2017 decât pe drumurile judeţene. Astfel, conform centralizării Inspectoratului Judeţean de Poliţie al Judeţului Arad, pe parcursul anului 2017, pe drumurile naţionale din judeţul nostru s-au înregistrat 56 de accidente rutiere, soldate cu 28 de persoane decedate, iar în aceeaşi perioadă de timp, pe drumurile judeţene s-au produs 28 de accidente rutiere, soldate cu şapte decese.

Conform statisticii Poliţiei, cele mai periculoase trasee în judeţ sunt pe drumurile naţionale, administrate de statul român prin instituţiile sale. Gropile de pe drumurile naţionale şi marcarea necorespunzătoare a carosabilului, pentru prevenirea accidentelor, s-au soldat cu tragedii. Guvernul PSD nu a investit bani în securizarea drumurilor naţionale din judeţul Arad, iar cel mai mare dezinteres al PSD faţă de infrastructura Aradului se manifestă prin blocarea lucrărilor la pasajele de pe Centură, peste cinci ani de zile!

În ce priveşte situaţia drumurilor judeţene din Arad, şi aici PSD îşi bate joc de judeţul nostru. Parlamentarii PSD de Arad au votat confiscarea a 45 de milioane de euro de la judeţul Arad, bani din care s-ar fi putut moderniza doar anul acesta 100 km de drumuri! PSD însă a luat banii arădenilor şi i-a trimis în judeţele pesediste, pentru acoperirea pomenilor electorale.

„Consilierul judeţean PSD Marius Sulincean a declarat că oamenii sunt revoltaţi din cauza drumurilor din judeţul Arad. Este adevărat, pe arădeni îi revoltă că PSD le-a confiscat banii pentru repararea şi modernizarea drumurilor. Parlamentarii şi consilerii judeţeni PSD au aplaudat acest jaf, în loc să aibă demnitatea şi curajul să îi spună lui Liviu Dragnea că banii pentru care muncesc arădenii trebuie să se întoarcă în drumurile, spitalele, şcolile Aradului. Nu l-am auzit pe Marius Sulincean comentând confiscarea celor 45 de milioane de euro de la Arad. Înţeleg că îi este ruşine, dar dacă pesediştii au avut bărbăţia să ia banii de la arădeni, să aibă bărbăţia şi să le spună adevărul, nu să îi tot mintă” – a declarat Vasile Ciceac, consilier judeţean PNL.

În altă ordine de idei, politicianul liberal susţine că dezinteresul PSD faţă de siguranţa pe drumurile Aradului se manifestă şi în gropile de pe drumurile naţionale, pe care PSD este incapabil să le întreţină, deşi are la dispoziţie un buget de mii de ori mai mare decât al Consiliului Judeţean. „PSD să le explice arădenilor de ce drumurile naţionale arată ca după bombardament şi sunt un pericol public şi de ce a confiscat banii arădenilor pentru modernizarea drumurilor judeţene! Din cele şapte proiecte depuse pentru finanţare la Guvern pentru drumurile judeţene, prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală, ministerul controlat de PSD a tăiat patru, unele dintre cele mai importante!” – a completat Vasile Ciceac, consilier județean PNL.

Departamentul de Comunicare al PNL Arad

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.