Ziarul electronic al arădenilor

Marius Sulincean: „Gheorghe Feieş trebuie să demisioneze urgent!“

„Mă surprinde lipsa de eleganţă şi îndârjirea cu care Gheorghe Feieş ţine cu dinţii de fotoliul de primar al Sebişului, după ce Înalta Curte de Casație și Justiție a României a respins recursul edilului în procesul cu Agenția Națională de Integritate şi l-a declarat definitiv incompatibil.

În loc să se conformeze deciziei ÎCCJ, primarul PNL încearcă disperat să găsească tot felul de tertipuri avocăţeşti, în tentativa sa de a ocoli legea.

Normal, acesta ar trebui să demisioneze urgent! În mod preocedural, Prefectura va dispune încetarea mandatului lui Gheorghe Feieș, iar o altă persoană (probabil viceprimarul) va prelua atribuțiile primarului până la organizarea de alegeri (la o dată stabilită ulterior de guvern).

Sperăm că lui Gheorghe Feieş i-a mai rămas o brumă de demnitate şi onoare şi va decide să se comporte ca un politician responsabil şi un cetăţean cu respect faţă de o sentinţă Judecătorească definitivă“, afirmă Marius Sulincean, liderul grupului PSD-ALDE din Consiliul Judeţean Arad.

Informaţie suplimentară:

– Potrivit Agenţiei Naţionale de Integritate, Gheorghe Feieş s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 17 iunie 2008 – 22 aprilie 2013, el deţinând simultan funcţia de primar şi cea de administrator al unei societăţi comerciale.

– Agenția Națională de Integritate (ANI) spune clar: „Persoana față de care s-a constatat  starea de incompatibilitate este decăzută din dreptul de a mai exercita o funcție sau o demnitate publică pe o perioadă de 3 ani de la data eliberării, destituirii din funcția ori demnitatea publică respectivă sau a încetării de drept a mandatului”.

– Decizia ICCJ, pronunţată miercuri, este definitivă.

(actualitati-arad.ro vă oferă integral comunicatul transmis de Biroul de Presă al PSD Arad. actualitati-arad.ro nu îşi asumă în niciun fel răspunderea pentru conţinutul comunicatelor, oferind numai suportul tehnic pentru publicarea acestora.)

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.