Ziarul electronic al arădenilor

Marius Copil s-a calificat pentru prima dată în finala unui turneu ATP 500

Tenismenul arădean Marius Copil, locul 93 ATP, s-a calificat pentru prima dată în finala unui turneu de 500 de puncte, sâmbătă, la Basel, competiţie cu premii de 1,98 milioane de euro.

Pentru tenismenul arădean este a doua finală ATP din carieră, după cea de la Sofia, tot din acest an, însă la un turneu de 250 de puncte.

Copil, venit din calificări, l-a învins, sâmbătă, în semifinale, pe germanul Alexander Zverev (5 ATP), scor 6-3, 6-7 (6), 6-4, după două ore şi 32 de minute.

În finală, Marius Copil va evolua contra învingătorului din meciul dintre elveţianul Roger Federer, principalul favorit, şi rusul Daniil Medvedev, cap de serie 7.

Premiul pentru participarea în semifinale este de 209.715 de euro şi 300 de puncte. Copil va primi şi 20 de puncte pentru că a trecut de calificări.

Datorită parcursului de la Basel, Marius Copil şi-a asigurat pătrunderea în top 60 ATP. Cea mai bună clasare din cariera sportivului este locul 73, pe care Copil l-a ocupat în februarie.

UPDATE

Marius Copil îl va întâlni în finală pe Roger Federer, locul 3 ATP şi cap de serie numărul 1, după ce acesta l-a învins, sâmbătă, pe rusul Danil Medvedev, locul 20 ATP şi cap de serie numărul 7, cu scorul de 6-1, 6-4, în mai puţin de 65 de minute de joc.

Copil a declarat că victoria cu Aleksandr Zverev este una dintre cele mai frumoase din viaţa lui, fiind încântat că adversarul din finala de la Basel va fi Roger Federer.

Copil va juca pentru prima dată în cariera lui cu marele campion elveţian, chiar în oraşul în care acesta s-a născut.

Turneul de la Basel este unul dintre preferatele fostului lider ATP, care a fost de opt ori campion aici şi este neînvins de 19 meciuri. Federer a mai jucat încă trei finale la el acasă.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.