Ziarul electronic al arădenilor

Marius Copil s-a calificat în sferturile de finală la turneul de la Nottingham

Tenismenul arădean Marius Copil (30 de ani, locul 228 ATP) l-a întrecut, joi, pe austriacul Sebastian Ofner (25 de ani, 71 ATP), în turul secund al turneului Viking Open Nottingham, turneu din categoria challenger dotat cu premii de 132.280 de euro.

Meciul a durat o oră, 7 minute şi 7 secunde. Victoria i-a asigurat lui Copil un premiu de 3.710 euro şi 25 de puncte ATP.

Urmare a acestui succes, Marius Copil s-a calificat în sferturile de finală, unde va da peste câştigătorul partidei care îl va opune pe cehul Lukas Rosol sud-africanului Kevin Anderson (meci disputat joi seară).

Marius Copil forţează revenirea în Top 100, acolo de unde se accede direct pe tabloul principal la turneele de Mare Şlem.

La competiţia de la Nottingham (Marea Britanie), care se dispută pe iarbă, suprafaţa preferată a arădeanului, Copil are patru victorii la rând.

A trecut două tururi de calificare (i-a învins pe britanicul James Ward şi pe indianul Ramkumar Ramanathan). În calificări, a fost cap de serie numărul 5 prin prisma clasamentului.

Intrat pe tabloul principal, Copil a dispus, în primul tur, de bosniacul Damir Dzumhur, favorit 7 şi locul 125 ATP, scor 6-4, 4-6, 6-1, apoi a urmat, joi, Ofner.

Marius Copil vine după o perioadă nefastă, în care a pierdut la Roland Garros în primul tur al calificărilor. Scos devreme din joc de pe zgura de la Paris, Marius Copil speră la un parcurs mai bun la Wimbledon (28 iunie -11 iulie), unde va lua startul în calificări.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.