Ziarul electronic al arădenilor

Marius Copil, eliminat în primul tur la Wimbledon

Tenismanul arădean Marius Copil a fost învins de olandezul Robin Haase, cu 7-6 (0), 7-5, 4-6, 7-6 (4), marţi, în prima rundă a turneului de la Wimbledon, al treilea de Mare Şlem al anului.

Copil (27 ani, 94 ATP) a pierdut după exact trei ore de joc, deşi a făcut nu mai puţin de 26 de aşi, faţă de 12 ai adversarului. Copil a avut şi 6 duble greşeli, iar olandezul a comis 7.

În setul patru, Copil a condus cu 2-0 şi 3-1, a ratat patru mingi de 4-1, iar apoi Haase (31 ani, 43 ATP), a restabilit egalitatea, 3-3, făcând diferenţa în tiebreak, unde a condus cu 5-1.

Arădeanul a câştigat primul duel cu Haase, anul acesta, în primul tur la Sofia, cu 7-6 (5), 6-4, Copil ajungând apoi până în finală.

Marius Copil s-a ales cu 39.000 de lire sterline şi 10 puncte ATP pentru participare.

Pentru Copil a fost a treia participare consecutivă la Wimbledon, unde nu a trecut de primul tur. Cel mai bun rezultat al său la un Grand Slam rămâne atingerea turului secund la Australian Open în 2015.

Copil va juca şi la dublu, alături de grecul Stefanos Tsitsipas, adversari fiindu-le Marcelo Demoliner (Brazilia) şi Santiago Gonzalez (Mexic).

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.