Ziarul electronic al arădenilor

Marius Copil, eliminat în primul tur la BRD Năstase Ţiriac Trophy

marius copilTenismanul arădean Marius Copil, locul 172 ATP şi beneficiar al unui wild-card, a ratat, luni, calificarea în turul doi la BRD Năstase Ţiriac Trophy, turneu dotat cu premii în valoare totală de 494.310 euro.

Copil a fost învins, în runda inaugurală, cu scorul de 1-6, 6-4, 6-3, după o oră şi 34 de minute, de rusul Mihai Iujnîi, poziţia 57 în ierarhia mondială.

Marius Copil (24 ani), care ocupă locul 172 în lume, a făcut un prim set excelent, încheiat cu 6-1, după doar 20 de minute. Rusul a fost nervos şi nu şi-a găsit ritmul niciun moment.

În setul al doilea, rusul a fost mai concentrat, iar cei doi jucători au mers cu serviciul până la 5-4 pentru Iujnîi, care a speculat câteva erori comise de Copil exact când nu avea voie şi a încheiat setul cu 6-4.

Iujnîi a dominat setul decisiv, Copil a greşit din ce în ce mai mult, în special cu arma sa principală, serviciul, iar scorul a ajuns rapid la 5-1 pentru rus. Copil a mai avut o zvâcnire, reducând diferenţa la 5-3, dar Iujnîi şi-a făcut serviciul şi a încheiat cu 6-3.

În turul doi, Iujnîi îl va întâlni pe francezul Gael Monfils, cap de serie numărul 2 şi locul 15 ATP, care a fost direct acceptat în această fază a competiţiei.

Pentru participarea la BRD Năstase Ţiriac Trophy, Marius Copil nu va primi niciun punct ATP, dar va încasa cec în valoare totală de 4.535 de euro.

Copil era singurul reprezentant al României pe tabloul principal de simplu de la BRD Năstase Ţiriac Trophy.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.