Ziarul electronic al arădenilor

Marius Copil a câştigat turneul challenger de la Budapesta


marius-copil-300x236Jucătorul de tenis Marius Copil, ocupantul locului 175 în ierarhia mondială, a câştigat, duminică, turneul challenger de la Budapesta, disputat pe suprafaţă dură, în sală, după ce l-a învins, în finala competiţiei, pe belgianul Steve Darcis, al patrulea favorit şi locul 115 ATP, scor 6-4, 6-2.

Partida a durat o oră şi 12 de minute. Copil a servit şase aşi, a comis o dublă greşeală, iar procentajul de reuşită la primul serviciu a fost de 52 la sută.

Sportivul originar din Arad a avut patru şanse de break, dintre care a concretizat trei şi a salvat toate cele şapte oportunităţi de break ale adversarului.

Pentru câştigarea turneului din Ungaria, Marius Copil va primi 100 de puncte în clasamentul ATP şi un cec în valoare de 9.200 de euro. Copil a participat pentru prima dată la acest turneu, unul dotat cu premii totale de 64.000 de euro.

În urma acestui rezultat, bilanţul confruntărilor directe a devenit 2-0 pentru Copil, după ce sportivul originar din Arad l-a învins pe Darcis şi în prima partidă directă, disputată în cursul săptămânii trecute, în optimile de finală ale turneului ATP de la Anvers, Belgia. Copil îl învingea pe Darcis în două seturi, scor 7-6 (3), 6-2, însă avea să cedeze în sferturile competiţiei, în faţa francezului David Goffin.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.