Ziarul electronic al arădenilor

Marius Copil: „Am reprezentat România în Cupa Davis. Aş vrea să o fac şi la Jocurile Olimpice“

Jucătorul de tenis arădean Marius Copil, numărul 216 mondial, a declarat, joi, în cadrul unui eveniment în care a fost anunţată legitimarea sa la CS Dinamo, că a reprezentat România de mai multe ori în Cupa Davis, iar acum îşi propune să facă acelaşi lucru şi la Jocurile Olimpice de la Tokyo.

„Mi-aş dori să mă calific la Tokyo. Nu am participat niciodată la Jocurile Olimpice şi chiar îmi doresc foarte mult să fiu şi eu acolo. Am reprezentat România în Cupa Davis, aş vrea să o fac şi la Jocurile Olimpice măcar o dată, dacă nu de două ori. Cred că pot să revin în top 100. Chiar şi acum mă antrenez foarte mult, foarte bine. Simt că deja intru în formă şi cred că pot să ajung din nou acolo“, a afirmat jucătorul care trebuie să urce în top 56 la simplu pentru a participa la JO de la Tokyo.

Copil a menţionat că singurul lucru pozitiv din pandemia de coronavirus este faptul că a putut sta mai mult timp alături de fiul său, născut în luna februarie a acestui an.

„Îmi propun să merg la Australian Open pentru că anul aceasta am participat doar la trei turnee. Am vrut să stau mai mult acasă să-l văd pe cel mic crescând. Şi a fost senzaţional. De fapt, singurul lucru bun pe care îl pot lua din pandemia asta este că am avut şansa de a-l vedea pe fiul meu aproape în fiecare zi“, a explicat jucătorul.

„Sperăm ca în 2021 să nu mai jucăm cu tribunele goale. Din ce am văzut pe la televizor s-a început şi vaccinarea. Încă nu ştiu nimic de calificările la Australian Open… tot primesc mail-uri de la ATP în care sunt anunţat că săptămâna viitoare ni se va comunica cum şi unde se vor desfăşura. Dar aşa ne spun de vreo 4 săptămâni“ a mai spus Marius Copil.

Jucătorii de tenis Marius Copil şi Raluca Olaru au fost legitimaţi de CS Dinamo, ei fiind prezentaţi oficial, joi, în cadrul unui eveniment desfăşurat la complexul sportiv din Şoseaua Ştefan cel Mare.

Marius Copil, legitimat la CS Dinamo

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.