Ziarul electronic al arădenilor

Marius Copil a pierdut în primul tur al Trofeului Ţiriac-Năstase

Tenismenul arădean Marius Copil a fost învins de cehul Vit Kopriva cu 6-4, 6-4, marţi, în prima rundă a turneului challenger Trofeul Ţiriac-Năstase, dotat cu premii totale de 44.820 de euro, care are loc la Centrul Naţional de Tenis din Bucureşti.

Copil (30 ani, 248 ATP), care a obţinut în weekend două victorii la simplu în faţa unor adversari mai bine cotaţi în ierarhia mondială, în meciul cu Portugalia, din Cupa Davis, punând umărul şi în succesul de la dublu, alături de Horia Tecău, s-a înclinat după o oră şi 39 de minute.

Kopriva (24 ani, 199 ATP), cap de serie numărul şapte, a reuşit un break la 3-2 în primul set, dar Copil şi-a recuperat imediat serviciul. Cehul a făcut diferenţa în ultimul ghem al setului, făcând un nou break. În actul secund, cehul a condus cu 3-0, dar Copil a revenit şi a egalat, 3-3, dar a cedat din nou în ghemul al zecelea, pe propriul serviciu.

Vit Kopriva a reuşit 6 aşi şi a făcut 2 duble greşeli, încheind cu procentaje mai bune decât Copil la ambele servicii. Copil a avut 3 aşi, dar a făcut 4 duble greşeli.

În optimi, Kopriva îl va înfrunta pe slovacul Filip Horansky, victorios şi el în faţa unui român, Nicolae Frunză, cu 7-6 (3), 6-4.

Şi Filip Jianu a fost învins în primul tur, cu 6-4, 6-3 de Dragoş Nicolae Mădăraş (Suedia).

România va avea un reprezentant în optimile de finală, pe învingătorul meciului dintre tinerii Nicholas David Ionel – Ştefan Paloşi.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.