Ziarul electronic al arădenilor

Mari sportivi români care au decedat în 2018

Nume mari ale fotbalului românesc, dar şi al altor discipline sportive, au decedat în acest an. Craiova Maxima a pierdut jucători legendari, ca Balaci sau Tilihoi, Steaua l-a pierdut pe Ion Voinescu, iar rugby-ul e mai sărac fără Radu Demian, supranumit „Gigantul Carpaţilor”, notează Prosport.

8 ianuarie – Preşedintele AJF Hunedoara, Mircea Sîrbu, a decedat la 67 de ani. El a fost cel mai longeviv preşedinte al unei asociaţii judeţene de fotbal din ţară, conducând din 1995.

28 februarie – A murit halterofilul Ştefan Taşnadi, vicecampion olimpic la JO din 1984. Avea 65 de ani şi în ultima perioadă era antrenor al CS Universitatea Cluj.

9 martie – Ion Voinescu, fost mare portar al CCA, devenită Steaua, a murit la vârsta de 88 de ani. A fost unul dintre cei mai mari portari români ai tuturor timpurilor, având şi zeci de prezenţe în echipa naţională.

13 martie – Fosta handbalistă Alexandra Rouă care a jucat la echipe ca Oltchim Râmnicu Vâlcea, Mureşul Târgu Mureş şi HCM Baia Mare a trecut în nefiinţă la 32 de ani.

25 martie – Nicolae Tilihoi, fost jucător în celebra Craiovei Maxima,a murit la 61 de ani, după ce suferise de o boală cumplită. Cucerise trofee pentru trupa olteană, jucase aproape 300 de meciuri în prima ligă şi zece pentru naţională.

26 martie – Fostul atlet Iosif Nagy a decedat la de 71 de ani în urma unui infarct.

17 mai – Gabriel Deaconu, multiplul campion la tir, a dispărut la 36 de ani. A suferit un infarct.

29 iunie – Alexe Bardan, fost vicepreşedinte al Federaţiei Române de Tenis şi căpitan nejucător al echipei de Cupa Davis a României, a decedat înn cursul zilei de vineri, 29 iunie, la vârsta de 82 de ani.

7 august – Fostul mijlocaş al echipei Universitatea Craiova, Nicolae Ivan, a murit la 75 de ani. A jucat în Bănie sau la Dinamo. A devenit antrenor, fiind secundul lui Constantin Oţet în 1983, când Universitatea Craiova a ajuns în semifinalele Cupei UEFA.

10 august – Fostul fotbalist, arbitru şi oficial al celor de la Dinamo Jean Grama a decedat la 74 de ani.

12 august – Fostul rugbist Radu Demian, cunoscut ca „Gigantul Carpaţilor”, a încetat din viaţă la 80 de ani. A antrenat şi naţionala României, având şi titlul de Maestru Emerit al sportului.

21 octombrie – Fostul mare fotbalist Ilie Balaci, considerat de mulţi ca fiind cel mai bun jucător român al tuturor timpurilor, a decedat la doar 62 de ani. Balaci a scris istorie alături de Craiova Maxima, iar ca antrenor a fost un deschizător de drumuri pregătind multe echipe din zona Golfului, unde a câştigat zeci de trofee. A murit după ce a suferit un stop cardio-respirator.

23 noiembrie – Bujor Hălmăgeanu, fost fotbalist al Timişoarei, Stelei și Petrolul Ploieşti, a încetat din viaţă la 77 de ani. A evoluat la naţională şi a bifat peste 200 de jocuri în prima divizie.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.