Ziarul electronic al arădenilor

„Maratonul cântecului şi dansului popular sârbesc” şi „Festival Folcloric Internaţional”, la Arad

Peste 800 de artişti din Serbia şi Ungaria vor fi prezenţi la două evenimente de excepţie, organizate cu sprijinul Consiliului Judeţean Arad prin Centrul Cultural Judeţean Arad, în 16 şi 17 septembrie, în Piaţa Avram Iancu şi Parcul Eminescu din Arad.

Maratonul cântecului şi dansului popular sârbesc, în Piaţa Avram Iancu

Maratonul cântecului şi dansului popular sârbesc este o manifestare organizată de Uniunea Sârbilor din România și Consiliul Județean Arad prin Centrul Cultural Județean.

Acesta este un eveniment de anvergură, ajuns la cea de-a XXIV-a ediţie.

Maratonul va avea loc sâmbătă, 16 septembrie, şi se va deschide cu o paradă a portului popular, la care sunt aşteptaţi circa 600 de artişti – instrumentişti, solişti vocali şi dansatori, membrii ai ansamblurilor folclorice sârbeşti din România şi Serbia.

Alaiul se va aduna la ora 17.00 în Piața Avram Iancu și va porni spre Palatul Administrativ, pentru a face apoi cale întoarsă spre Piața Avram Iancu.

Spectacolul propriu-zis, cu intrare liberă, va avea loc de la ora 18.00, în Piața Avram Iancu, unde sunt invitaţi toţi iubitorii de muzică populară de calitate.

Festivalul Folcloric Internaţional în Parcul Eminescu

Festivalul Folcloric Internaţional, aflat la prima ediţie, este un eveniment care promovează frumuseţea şi unicitatea ansamblurilor şi formaţiilor populare din Serbia şi Ungaria şi va avea loc duminică, 17 septembrie, în Arad.

Manifestarea va începe la ora 16.00 cu o paradă a ansamblurilor şi formaţiilor  populare, pe ruta Primărie – str. Nicolae Grigorescu – Malul Mureşului – Parcul Eminescu, după care va continua, de la ora 17.00, cu un spectacol folcloric de excepţie, în Parcul Eminescu.

Pe scenă vor urca: Ansamblurile Societății Cultural Artistice „Kolo” din Arad, Păstrătorii de Tradiţii din Aletea (Ungaria), Societatea Cultural Artistică „Dr. Radu Flora” (Satu Nou, Serbia), Ansamblul „Gheorghe Nistor” din Micherechi (Ungaria), Societatea Cultural Artistică „Stol” din Bucea (Timoc, Serbia), Orchestra de tamburaşi a oraşului Panciova (Serbia) şi „Stelele“ din Cănija Mare (Ungaria).

Invitaţi speciali: Nicoleta Voica şi Rapsozii Zărandului.

(actualitati-arad.ro vă oferă integral comunicatul transmis de Centrul Cultural Județean Arad. actualitati-arad.ro nu îşi asumă în niciun fel răspunderea pentru conţinutul comunicatelor, oferind numai suportul tehnic pentru publicarea acestora.)

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.