Ziarul electronic al arădenilor

MApN. Linie telefonică destinată veteranilor şi văduvelor de război

Ministerul Apărării Naţionale a decis înfiinţarea unei linii telefonice TELVERDE, 0800.410.990, pentru sprijinirea veteranilor şi văduvelor de război pe perioada stării de urgenţă, în contextul măsurilor de prevenire a efectelor pandemiei COVID-19.

„Linia telefonică TELVERDE 0800.410.990 a fost deja pusă în funcţiune şi este destinată semnalării situaţiilor deosebite în care s-ar putea afla veteranii şi văduvele de război fără susţinători sau alte forme de ajutor direct, în contextul măsurilor adoptate pentru combaterea pandemiei COVID-19“, informează un comunicat al Ministerului Apărării Naţionale.

Programul de funcţionare al liniei telefonice TELVERDE 0800.410.990 este între orele 8.00 – 20.00 (de luni până vineri) şi între orele 8.00 – 16.00 (sâmbăta şi duminica).

Operatorii vor prelua solicitările de sprijin şi vor înştiinţa echipele din ţară pregătite pentru rezolvarea situaţiilor semnalate.

„Solicitările de sprijin pentru veteranii şi văduvele de război pentru asigurarea alimentelor, medicamentelor, nevoi de asistenţă medicală sau alte situaţii vor fi soluţionate prin centrele militare zonale, judeţene şi de sector, cu sprijinul autorităţilor locale, al Comitetului pentru Situaţii de Urgenţă al Municipiului Bucureşti şi comitetelor judeţene pentru situaţii de urgenţă“, arată sursa citată.

Linia telefonică a fost realizată de Comandamentul Comunicaţiilor şi Informaticii din cadrul Statului Major al Apărării, iar funcţionarea acesteia este asigurată de Direcţia calitatea vieţii personalului a MApN.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.