Ziarul electronic al arădenilor

Manifestări organizate de Ziua Națională a României, la Arad. VEZI programul

Cu ocazia sărbătoririi Centenarului Marii Uniri, Prefectura Arad, împreună cu toate structurile locale aparținând sistemului național de apărare, ordine publică și siguranță națională din municipiu și județ, îi invită pe toți arădenii să participe la evenimentele programate cu acest prilej, în ziua de 1 Decembrie 2018.

Manifestările organizate cu prilejul sărbătoririi Zilei Naționale a României și a Centenarului Marii Uniri vor debuta, la ora 8.30, cu o ceremonie militară și religioasă desfășurată la „Crucea Martirilor Unirii” din Parcul „Mihai Eminescu“ din municipiu.

Ceremonia va fi precedată de primirea oficialităţilor, cu prezentarea Onorului, salutul Drapelului de Luptă și intonarea Imnului Național al României. Serviciul religios va fi oficiat de IPS Timotei Seviciu, arhiepiscopul Aradului, împreună cu un sobor de preoți. La final, vor avea loc depuneri de coroane.

Cu începere de la ora 9.30, pe platoul din fața Palatului Administrativ va fi prezentat Onorul , urmat de salutul drapelului și apoi intonarea Imnului Național al României (de corul bărbătesc „Atanasie Lipovan”, dirijat de arhid. asist. univ. dr. Tiberiu Ardelean).

Apoi vor urma o serie de alocuțiuni ale oficialităților, urmate de un program artistic.

Momentul va fi încheiat cu defilarea gărzii comune formată din detașamentele Ministerului Apărării Naționale, Ministerului Afacerilor Interne, Inspectoratului de Jandarmi Județean Arad, Inspectoratului pentru Situații de urgență ,,Vasile Goldiș” Arad și Serviciului de Ambulanță Județean Arad) și a tehnicii militare, în Piața Palatului Administrativ.

Manifestările vor continua, la ora 10.45, la mormintele Corifeilor Marii Uniri: Vasile Goldiş, Ștefan Cicio Pop  şi Ioan Suciu, din Cimitirul Eternitatea, unde se vor depune coroane de flori. Și aici, după primirea oficialităţilor, salutul Drapelului de Luptă și intonarea Imnului Național al României, va fi oficiat un serviciu religios, de IPS Timotei Seviciu.

La final va defila garda comună formată din detașamentele Ministerului Apărării Naționale, Ministerului Afacerilor Interne, Inspectoratului de Jandarmi Județean Arad, respectiv Inspectoratului pentru Situații de urgență ,,Vasile Goldiș” Arad).

Evenimentele dedicate sărbătoririi Zilei Naționale a României și a Centenarului Marii Uniri vor continua, la ora 18.00, cu retragerea cu torțe a militarilor Batalionului 191 Infanterie „Col. Radu Golescu”, pe traseul: Palatul Administrativ – Bulevardul Revoluției – Teatrul de Stat „Ioan Slavici” – Piața „Avram Iancu“ – str. Nicolae Bălcescu – Podul Decebal – Cazarma Cetate.

„Întrucât la 1 Decembrie vom da glas, prin toate manifestările organizate, celor mai nobile sentimente de românism, având în suflete și profunda vibrație a evenimentului major celebrat anul acesta și anume Centenarul Marii Uniri, îi invit, împreună cu toate structurile locale aparținând sistemului național de apărare, ordine publică și siguranță națională din municipiul și județul Arad, pe toți arădenii în inimile cărora bate o inimă românească să ni se alăture și să trăim aceste emoții deosebite împreună”, a spus Florentina Horgea, prefectul județului Arad.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.