Ziarul electronic al arădenilor

Manifestări organizate cu prilejul zilei de 9 Mai, la Arad

Pe data de 9 Mai, Instituția Prefectului împreună cu structurile județene ale M.A.I. și M.A.P.N. organizează în Piața „Avram Iancu“, la Monumentul Ostașului Necunoscut, manifestări prilejuite de tripla însemnătate istorică a zilei: Ziua Independenței de Stat a României, Ziua Uniunii Europene și împlinirea a 74 de ani de la încheierea celui de-al Doilea Război Mondial.

Evenimentul va cuprinde primirea onorului și salutul Drapelului de Luptă de către prefectul județului Arad, Florentina Horgea, intonarea Imnului Național al României și Imnului Uniunii Europene, serviciu religios oficiat de Înaltpreasfinția Sa Părintele Timotei Seviciu, Arhiepiscop al Aradului împreună cu un sobor de preoți din Arhiepiscopia Ortodoxă Arad și preotul militar al Garnizoanei Arad, urmat de o alocuțiune privind semnificația zilei de 9 Mai prezentată de Bogdan Ivașcu, muzeograf în cadrul Complextului Muzeal Arad.

Prefectul Florentina Horgea va transmite mesajul Guvernului României privind semnificația zilei de 9 Mai. Se vor depune coroane de flori la monument, în baza ordinii de precădere, iar la finalul ceremoniei va defila Garda de Onoare a Batalionului 191 de Infanterie Colonel „Radu Golescu”. Evenimentul va începe la ora 9.00.

„Invităm arădenii să participe la această ceremonie dedicată unei zile foarte importante din istoria noastră națională, dar și din istoria Europei unite. Vom marca fiecare semnificație a zilei de 9 Mai deoarece avem datoria de a rememora toate evenimentele istorice importante care au influențat pozitiv națiunea română și statul român”, a arătat prefectul județului Arad, Florentina Horgea.

(actualitati-arad.ro vă oferă integral comunicatul transmis de Biroul de presă al Prefecturii Arad. actualitati-arad.ro nu îşi asumă în niciun fel răspunderea pentru conţinutul comunicatelor, oferind numai suportul tehnic pentru publicarea acestora.)

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.