Ziarul electronic al arădenilor

Manifestări omagiale în Piața „Avram Iancu“, de 9 Mai

Multipla semnificație a sărbătorii de 9 Mai a fost marcată, astăzi, prin organizarea unor manifestări omagiale în Piața „Avram Iancu“, la Monumentul Ostașului Necunoscut.

Prefectul județului Arad, Florentina Horgea, a participat la eveniment alături de senatorul Mihai Fifor, deputatul Adrian Todor, Înaltpreasfinția Sa Timotei Seviciu, Arhiepiscopul Aradului, o delegație militară din Ungaria alături de militari români componenți ai Batalionului de Infanterie 191 Colonel „Radu Golescu”, conducători de instituții, militari în rezervă sau retragere, mai multe grupe de elevi de la școli din municipiu însoțiți de profesorii lor.

,,Ziua de 9 mai 1877 este ziua în care s-au rostit cuvintele „Suntem independenți, suntem națiune de sine stătătoare”. Această zi reprezintă pentru noi – alături de 1 decembrie 1918 – clipele de aur ale istoriei poporului român. Tumultuosul secol XX a adăugat datei de 9 mai alte două semnificații, închierea celui de-al Doilea Război Mondial, dar și Ziua Uniunii Europene, o uniune democratică a statelor suverane europene din care România face parte cu mândrie și responsabilitate. România este parte a Europei Unite, deținem Președinția Consiliului Uniunii Europene, iar acest aspect ne oferă incă un motiv pentru a celebra această zi. Dragi arădeni, eroismul și faptele de vitejie ale militarilor noștri ne fac astăzi să purtăm cu demnitate numele de români. La mulți ani, România! La mulți ani, Europa!“ – a transmis prefectul județului Arad, Florentina Horgea.

(actualitati-arad.ro vă oferă integral comunicatul transmis de Biroul de presă al Prefecturii Județului Arad. actualitati-arad.ro nu îşi asumă în niciun fel răspunderea pentru conţinutul comunicatelor, oferind numai suportul tehnic pentru publicarea acestora.)

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.