Ziarul electronic al arădenilor

Mamă şi fiu, prinși cu acte false la PTF Nădlac

Poliţiştii de frontieră arădeni au depistat o femeie din  Siria, împreună cu fiul ei  minor, care au încercat să iasă  din România,  folosindu-se de documente italienești false.

În data de 12.07.2018, în jurul orei  04.00, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac I – Nagylak, s-au prezentat pentru a ieşi din ţară, călătorind ca pasageri într-un microbuz, care circula pe ruta România – Germania, o femeie, însoţită de fiul ei minor. Persoanele în cauză  s-au legitimat cu cărţi de identitate eliberate de autorităţile italiene.

În urma verificărilor specifice, poliţiştii de frontieră au constatat că documentele prezentate nu îndeplinesc condiţiile de formă şi fond ale unuia autentic, fiind false.

Având în vedere cele constatate, femeia a declarat că se numeşte H.S., fiind cetăţean sirian,  în vârstă de 30 de ani şi este mama minorului A.O., în vârstă de 2 ani. De asemenea, aceasta a mai  adăugat că dorea să ajungă cu minorul în Germania şi a recurs la această metodă pentru că nu aveau documente de călătorie valabile pentru Spaţiul Schengen.

Poliţiştii de frontieră au luat măsura întreruperii călătoriei persoanelor în cauză şi au întocmit femeii  actele de urmărire penală pentru săvârşirea infracţiunilor  de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat şi fals privind identitatea, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie dispuse măsurile legale care se impun.

(actualitati-arad.ro vă oferă integral comunicatul transmis de Poliția de Frontieră. actualitati-arad.ro nu îşi asumă în niciun fel răspunderea pentru conţinutul comunicatelor, oferind numai suportul tehnic pentru publicarea acestora.)

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.